Slovenija
32 ogledov

Astronomski poračun za elektriko

Ta visoki račun so že stornirali in se zanj opravičili. Žurnal24 main
Naš bralec je dobil poračun za elektriko v višini 197.497,52 evra. Elektro Celje pojasnjuje, da se je zgodila napaka.
Naš bralec, ki ga z elektriko oskrbuje Elektro Celje, je dobil astronomski poračun za elektriko. V Elektru Celje zagotavljajo, da gre za izreden dogodek, ki ga ob pravilnem delovanju nadzora že pred pošiljanjem računov identificirajo in prestrežejo.

Izdani le trije astronomci
Do napake je prišlo zaradi nadgradnje informacijskega sistema 4. februarja. “Izdelani so bili trije računi, ki zaradi napačnega stanja števca sicer ne bi bili,” pojasnjujejo in dodajajo, da so napako odkrili že v podjetju naslednji dan, račune pa takoj stornirali in jih skupaj z obrazložitvijo in opravičilom posredovali odjemalcem.

Odčitavanje števcev električne energije gospodinjskih odjemalcev se sicer izvaja enkrat na leto. V primeru povečane porabe se lahko visokemu poračunu izognete tako, da distributerju sporočite stanje števca. Elektru Ljubljana je treba stanje sporočiti od prvega do 15. dne v mesecu.

Lahko plačuješ le porabo
“Odjemalci se lahko tudi odločijo za neakontacijski način plačevanja, kar pomeni, da vsak mesec dobijo le račun po dejanski porabi na podlagi sporočenega stanja števca,” pa so pojasnili v Elektru Ljubljana.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.