Slovenija
11 ogledov

ATVP: Cerani, stoj!

Cerani je še včeraj obljubljal, da bo prospekt pripravljen v nekaj dneh. (Foto: Žurnal24 main
Gasilska akcija. ATVP Ceraniju prepovedala prodajo delnic, saj ni objavil prospekta.

Reševanje Infond Holdinga in Centra naložb z izdajo novih delnic je začasno zaustavljeno. Agencija za trg vrednostnih papirjev (ATVP) je družbama namreč prepovedala prodajo dokapitalizacijskih delnic.

Brez prospekta ne bo nič
˝V Republiki Sloveniji nihče ne sme ponujati vrednostnih papirjev javnosti, ne da bi bil prej v zvezi z njimi objavljen prospekt,˝ so pojasnili na ATVP. Prospekta pa ni.

Odziv ATVP je upravičen. Tudi nas je začudilo, da ni bilo prospekta. Nismo pa pričakovali, da se bo kateri od malih delničarjev odločil za dokapitalizacijo, saj je cena desetkrat višja kot na borzi. Ključen za uspeh dokapitalizacije bo večinski lastnik.
Kristijan Verbič, predsednik združenja malih delničarjev

S prodajo novoizdanih delnic naj bi družbi dobili svež denar in se tako izognili stečaju. Delničarje so k vpisu in vplačilu pozvali že 4. oziroma 7. decembra. ATVP opozarja, da lahko vsi, ki so ponudbo že sprejeli, od nje odstopijo.

Zakoni so si navzkriž
˝Zakona, ki urejata insolventne postopke in trgovanje z delnicami, sta si navzkriž. Mi smo sledili zakonu o insolventnosti. To smo že pojasnili agenciji in v od dveh do treh dneh bo prospekt pripravljen,˝ pojasnjuje Pierpaolo Cerani, predsednik uprave Infond Holdinga.

˝To je res smešno,˝ pa je prepričan poznavalec, ki ni želel biti imenovan.

˝Zakon je popolnoma jasen in enako je bilo v primeru Istrabenza, ki je tudi objavil prospekt,˝
pojasnjuje in dodaja, da si lahko ATVP za potrjevanje prospekta, če ga ni treba dopolnjevati, vzame en mesec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.