Slovenija
21 ogledov

Avgusta vremenskih rekordov ne bo

Žurnal24 main
Padavine ponekod po državi še vedno povročajo preglavice, meteorno vodo črpajo predvsem na območju Bele krajine. V četrtek zjasnitve, vendar ne za dolgo.

Padavine, ki nas lokalno spremljajo že od petka, bodo ponoči v večjem delu Slovenije ponehale. Jutri bo spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte. Dnevne temperature bodo od 20 do 25, na Primorskem do 27 stopinj Celzija.

Vikend bo suh, potem pa …

V sredo bo prevladovalo oblačno vreme z občasnimi padavinami, ponekod tudi nevihtami, v četrtek pa se bo delno zjasnilo po vsej državi.

Od petka do ponedeljka bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Verjetnost za padavine bo majhna, najvišje dnevne temperature bodo okoli 25 stopinj Celzija.

Sredi prihodnjega tedna nas bo nato predvidoma prešla oslabljena vremenska fronta, ob čemer se bo znova povečala možnost padavin.

Avgusta rekordov ne bo

Kot piše na spletni strani Arsazelo verjetno v avgustu ne bo rekordnega števila vročih dni. 
Do sedaj je bilo avgusta v večjem delu Slovenije največ vročih dni leta 2003, v Ljubljani 23. Dan manj jih je bilo leta 1992.

Kot vse kaže, utegne biti tako po povprečni temperaturi zraka kot po številu vročih dni letošnje meteorološko poletje (meseci junij, julij, avgust) drugo najbolj vroče doslej. 
Največ vročih dni je bilo v Ljubljani poleti leta 2003 in sicer 52, sledi poletje 2012 z 39 vročimi dnevi. Od 1. junija do vključno 10. avgusta je bilo v Ljubljani 34 vročih dni.

Komentarjev 2
  • mirko 07:40 18.avgust 2015.

    Če si doma iz vzhodnega dela države, glej in poslušaj avstrijsko vremensko napoved, boš veliko bolj točno informiran v zvezi z vremenom tudi za naše kraje.

  • Bartimeus 21:25 17.avgust 2015.

    Ma kaj je samo Ljubljana Slovenija?