Slovenija
59 ogledov

Avstrija napovedala nadzor na mejah in uvedbo kvot

Avstrija meja EPA
Avstrija je napovedala strožji nadzor na 13 mejnih prehodih s Slovenijo, Italijo in Madžarsko. Uvedene bodo tudi kvote pri sprejemanju beguncev in migrantov.

Po začetku omejevanja vstopa v državo "ekonomskih migrantom" je Avstrija danes napovedala, da bo spomladi začela s še strožjim nadzorom na mejnih prehodih s Slovenijo, Italijo in Madžarsko. Strožji nadzor na meji, ki ga bodo izvajali policisti in vojaki, je po mnenju podkanclerja Reinholda Mitterlehnerja potreben, saj "plan A" oziroma skupna evropska rešitev ne deluje. 

 Avstrijska notranja ministrica Johanna Mikl-Leitner pa je po navedbah STA danes v Špilju potrdila tudi uvedbo kvot. "Ko bodo te izčrpane, bomo ustavili" dotok beguncev, je dejala, a o njihovi uvedbi in višini ni želela govoriti, saj se o podrobnostih še dogovarjajo s slovensko stranjo.

Višina kvot bo po besedah ministrice odvisna od števila prosilcev za azil, ki so jih v Avstriji odločeni sprejeti, in od števila ljudi, ki jih bo sprejela Nemčija. O vseh predvidenih ukrepih naj bi bilo znanega več v sredo oziroma četrtek, ko naj bi se sestali vsi šefi policij držav članic na tako imenovani zahodnobalkanski migracijski poti. 

Stop za ekonomske migrante 

Slovenija je tako kot Avstrija začela že v soboto zavračati "ekonomske migrante". Zgolj izjava, da posameznik želi zaprositi za mednarodno zaščito v Republiki Avstriji ali Nemčiji pa po novem tako ne zadošča za vstop v državo. Avstrija je namreč minuli konec tedna začela bolj dosledno zavračati ekonomske migrante, sledila je tudi Slovenija.

Državni sekretar Boštjan Šefic je včeraj povedal, da ogroženost posameznikov preverjajo na podlagi tega, od kod posamezniki prihajajo in kam gredo ter ostalih osebnih podatkih. Zavračajo tudi tiste, ki imajo namen migrirati zaradi študija. Vstop pa naj bi dovolili le osebam, ki prihajajo le z vojnih območji. 

Komentarjev 5
  • brencl47 07:40 17.februar 2016.

    Psst! Bo samooklicana civilna združba skuoaj s rdečo kamarilo prijavila sivražni govor! Sicer pa pri tako zavzeti njihovi politikantski gonji tudi nismo več daleč od verbalnega delikta - že videno!

  • malonaokoli 07:28 17.februar 2016.

    Skandinavci, Nemci, Francozi in Avstrijci so začeli zapirati mejo za tujce. V Slovenskem Parlamentu pa želijo uvesti zakon, ki bo kazensko preganjal Slovence,ki bodo proti islamski okupaciji in poselitvi Slovenije z milijon tujci.Poslanci s priseljenci želijo, da je Slovenija odprta ...prikaži več država za vse ljudi na Zemlji. Oaza miru in dobrote.Vsi so dobrodošli, ki se najdejo v stiski. Če se bo pa kateri domorodec oglasil, ga bodo pa strpali v zapor, zaradi sovražnega govora.In zopet se ponavlja zgodba iz zgodovine. Narod ostaja sam.Prepuščen samoobrambi in samoohranitvi.Nas so izdale še vse stranke in kralji pred vdori okupatorja.

  • Žurnalček 23:27 16.februar 2016.

    Zakaj A ne izvaja skupaj z našimi zaporo na naši Južni , odnosno tudi njihovi Schengenski meji !