Slovenija
19 ogledov

Avstrijci zahtevajo zaprtje naše nuklearke

Nuklerna elektrarna Krško Žurnal24 main
Včerajšnji potres so čutili tudi prebivalci v krajih avstrijske Koroške, njihovi politiki pa zahtevajo zaprtje krške nuklearke.

Po poročanju časnika Kleine Zeitung je vodja koroških svobodnjakov Kurt Scheuch zahteval takojšnje zaprtje "za odpad zrele" krške nuklearke . To, da so nuklearko zgradili na potresnem območju in da tam obratuje, meji na norost, je menil Scheuch.

Poslanec v deželnem zboru na avstrijskem Koroškem Rolf Holub je medtem izjavil, da bi se morali Slovenija in Hrvaška končno odpovedati jedrski energiji, saj si ni mogoče niti predstavljati, kakšna katastrofa bi se zgodila, če bi potres prizadel jedrsko elektrarno v Krškem.

Referentka za okolje na avstrijskem Koroškem Beate Prettner pa je ocenila, da je treba krško nuklearko, čeprav včerajšnji potres zanjo ni predstavljal neposredne nevarnosti, končno izključiti iz omrežja in jo zapreti. "Odgovorna politika ne čaka, da se nekaj zgodi, temveč stori vse za to, da ljudi v Sloveniji in na Koroškem zaščiti pred nevarnostjo," je dodala Prettnerjeva.

Seizmologinja Rita Meurer pa je dejala, da potres ni predstavljal nobene nevarnosti za Krško, saj je bil prešibak.

 

 

 

 

Komentarjev 15
  • Franc Sočič 14:19 04.december 2012.

    Predlagam, da na državni meji na Dravi in Muri zgradimo dovolj visoke jezove, da bo dovolj elektrike za celo Slovenijo. Lep dopust na Velikih avstrijskih jezerih, pa tudi odvečne vode ne bodo mogli spuščati k nam.

  • feferon 11:59 04.december 2012.

    Eh, crvit boš pa ti potem namest hrčka kolo gono, da bo pol Slovenije dobilo elektriko.

  • privat 09:35 04.december 2012.

    ps...Romuni saj imajo uštiman volivni sistem...če ni udeležbe vsaj 50% v volitvah ,so volitve neveljavne!! Pri nas pa če pride na volitve sam kandidat in nihče več ,ima 100% podporo volivcev??