Slovenija
7 ogledov

Banka kliče, da bi dala več obresti

Težave s stanjem so pri SKB kar pogoste, se pritožuje bralec. (Foto: Anže Petkov Žurnal24 main
SKB. Bralcu ni jasno, zakaj bi moral zapreti svoj varčevalni račun. V banki trdijo, da bo na boljšem.

"Z banke SKB so me poklicali, naj pridem zapret svoj varčevalni račun. Če ne bom prišel, pa – kot so rekli – ga bodo zaprli kar sami," je bil zmeden naš bralec.

Na banki SKB pojasnjujejo, da so se za zaprtje starih varčevalnih računov odločili, ker za varčevalce niso bili več ugodni. Zaradi rekordno nizkih referenčnih obrestnih mer je bil donos ničen.

Zato so uvedli varčevalni račun zvestobe, kjer je obrestna mera fiksna (včeraj 2,2 odstotka) in enaka celotno obdobje varčevanja, ki traja dve leti. Možen pa je tudi prenos sredstev na varčevalni račun 30 dni.

Tu je denar na voljo po 30 dneh, obrestna mera pa je bila včeraj 0,75-odstotna. V SKB pravijo, da stranke že od zadnjega četrtletja lani seznanjajo, kličejo in tudi pisno vabijo v bančne poslovalnice, naj prenesejo svoja sredstva na nove, bolje obrestovane račune.

Predvidoma maja pa bodo tistim, ki tega ne bodo storili, privarčevana sredstva skupaj s pripisanimi obrestmi prenesli na njihov osebni račun.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.