Slovenija
35 ogledov

Banke privijajo cene za poslovanje

Bankomat Saša Despot
Med najvišjo in najnižjo tarifo, ki jo banke komitentom zaračunajo za poslovanje z bančnim računom, je skoraj trikratna razlika.

Na Zvezi potrošnikov Slovenije so primerjali tarife bank za poslovanje z bančnim računom na bančnem okencu in prek spletnega poslovanja.

Vzeli so primer, ko oba potrošnika mesečno plačata dva plačilna naloga in štiri posebne položnice, po eno direktno bremenitev in trajni nalog, trikrat dvigneta denar na bankomatu druge banke in uporabljata kartico z odloženim plačilom.

Primerjava pokaže, da razlika med najvišjo in najnižjo tarifo pri poslovanju na bančnem okencu na leto znaša kar 146 evrov. Razlika med Banko Koper, ki zaračuna največ, in Delavsko hranilnico, kjer je tarifa najnižja, je skoraj trikratna.

Potrošnik, ki posluje prek splet pa lahko plača do 60 evrov več ali manj. Za zgoraj omenjene storitve bi pri NLB odšteli 111,45 evra, pri Delavski hranilnici pa 51,38 evra.

Komentarjev 3
  • dino.sepe 17:56 23.avgust 2011.

    Mah ti na zvezi potrošnikov samo meglo mešajo in zavajajo javnost z nerazumljivimi podatki. Če greš malo gledat razpredelnico dosti hitro ugotoviš, da je najboljša banka v Sloveniji Hypo banka z vsemi ugodnostmi ki jih imajo. Potem so tukaj še ...prikaži več ostale tuje banke, našim slovenskim bankam pa itak ni več pomoči.

  • Dixon 16:10 23.avgust 2011.

    Se strinjam in fajn je da država na to ne more vplivati, ker potem bi itak spet preferirali te naše usrane banke, ki še komaj dihajo in živijo na račun davkoplačevalcev. Beda res! Jaz sem že kar nekaj časa pri ...prikaži več tujih bankah, najprej sem bil na Unicreditu, sedaj pa že 2 leti na Hypo banki in lahko samo hvalim. To je trenutno najbolj ugodna banka v Sloveniji. Super paketi osebnega bančništva, ugodne obrestne mere na depozite in odlični krediti. Naše slovenske banke tujim ne sežejo niti do kolen!

  • krtmen1 15:29 23.avgust 2011.

    Kaj jamrate, če bi imeli pa vsi enake cene bi pa tulili monopolisti !Hvala bogu, da lahko izbiramo, kje imamo račun.