Slovenija
26 ogledov

Barva za 16 tisočakov

Beljenje zavoda za zaposlovanje Ana Karaks
Trošenje. Zavod za zaposlovanje tako moti umazana fasada, da so delavci pleskali celo v nedeljo.

"V nedeljo zjutraj je začelo ne glede na zakon in predpise o nedeljskem javnem redu in miru že navsezgodaj ropotati, brneti in se vse tresti," nam je v uredništvo sporočil stanovalec s Parmove ulice v Ljubljani. Delavci so namreč pleskali stavbo republiškega zavoda za zaposlovanje, za kar je zavod podjetju Rima odštel 16.575 evrov.

"Fasada na objektu je poškodovana, prekrita z algami in plesnijo ter posledično umazana. To povzroča propadanje zaključnega sloja in močenje toplotne izolacije, s čimer se občutno zmanjšujejo toplotne karakteristike fasade. Gre torej za nujno vzdrževanje," so nam z zavoda odgovorili na vprašanje, zakaj se jim zdi pleskanje v času krize nujno potrebno. Opozorili so, da je bila stavba nazadnje obnovljena leta 1996.

Delavci so pri pleskanju uporabljali dvigala, ki so po bralčevem mnenju povzročala hrup. Na policiji so pojasnili, da gre za "hrup, ki izhaja iz dejavnosti", zato je za nadzor pristojna inšpekcija za varstvo okolja. A tam so poudarili, da "zgolj zaradi del na nedeljo nimajo pravne podlage za ukrepanje", poleg tega v zvezi z omenjenim primerom niso dobili nobene prijave.

Komentarjev 2
  • 4d5eccf93739c6305aaf8969a682cc57e1fd7395 15:30 19.december 2011.

    Cerkveni znovi tudi konstanto ropotajo - nobenega zakoni ni proti hrupu. To ste vi novinarji nekaj zamesali.

  • 1111 14:53 19.december 2011.

    ...pa kje velja ta zakon ????? Pri meni vsako nedeljo in praznik, gradbišče dela...rppotajo, vrtajo, stresajo...kje je ta zakon????