Slovenija
1194 ogledov

Bavčar zaprosil za odlog začetka prestajanja zaporne kazni

Igor Bavčar Anže Petkovšek
Igor Bavčar je okrožno sodišče v Ljubljani zaprosil za odlog začetka prestajanja zaporne kazni v zadevi Istrabenz, so potrdili na sodišču.

V zaporu na Dobu bi se Bavčar sicer moral zglasiti 20. julija, potem ko ga je sodišče zaradi pranja denarja obsodilo na pet let zapora. Sodišče ima osem dni časa, da odloči o prošnji.

O tem je prvi poročal Radio Slovenija, ki podrobnosti ni navedel.

Višje sodišče je maja po obravnavi pritožb obsojenih potrdilo sodbo za nekdanjega predsednika uprave Istrabenza Bavčarja in nekdanjega Istrabenzovega svetovalca Kristjana Sušinskega, spremenilo pa v delu, ki se nanaša na izrek kazni za nekdanjega predsednika uprave Maksime Holdinga Nastjo Sušinskega.

Njihovi odvetniki so takrat napovedali, da bodo vložili zahtevke za varstvo zakonitosti na vrhovno sodišče, ki pa ne zadržijo izvajanja kazni.

Junija je sodišče obtoženim nato poslalo poziv na prestajanje zaporne kazni.

Okrožno sodišče je septembra lani Bavčarja ter brata Sušinski znova obsodilo zaradi pranja denarja pri preprodaji delnic Istrabenza, Bavčar pa je bil oproščen obtožb napeljevanja k zlorabi položaja. Bavčarju je sodišče zato izreklo kazen petih let zapora, Kristjana Sušinskega je obsodilo na tri leta zapora, Nastjo pa na dve leti.

V prvotni sodbi julija 2013 je bil Bavčar zaradi pranja denarja obsojen na sedem let zapora, a je sodbo nato vrhovno sodišče pred dvema letoma razveljavilo in vrnilo v ponovno sojenje, Bavčar pa iz zdravstvenih razlogov v tem času ni nastopil zaporne kazni.

Komentarjev 8
 • Avatar čavez
  čavez 22:18 12.julij 2017.

  Ta tip si zasluži samo šus v glavo.

 • Janez_53 18:42 12.julij 2017.

  Če je še kaj pravice v tej državi, bi morali Bavčarja brez nadaljnjega spraviti v zapor čimprej! Lahko pa mu napravijo uslugo in mu ponudijo mesto trenerja zaporniške košarkaške ekipe.

 • Papaja Popi 08:38 12.julij 2017.

  Mrož mora iti v zapor ! ! ! Kaj tu ni jasno ! ! ! Ključ se mora vreči proč ! ! !