Slovenija
36 ogledov

Bavčar pred prazniki zaposlil sodnike

Igor Bavčar Anže Petkovšek
Višje sodišče naj bi že v kratkem odločilo o tem, kdaj bi Igor Bavčar lahko začel prestajati zaporno kazen.

Predvidoma naj bi že v naslednjih dneh bilo odločeno o tem, ali oziroma kdaj bi se moral nekdanji šef Istrabenza Igor Bavčar preseliti v zapor na Dob.

Že tretjega oktobra lani bi sicer moral tam začeti prestajati sedemletno kazen, kar pa je z argumenti o domnevno izjemno slabem zdravstvenem stanju uspel za nekaj časa odložiti.

Izvedenci ne dvomijo, da bodo poskrbeli zanj

Trenutno ljubljansko višje sodišče odloča o njegovi, sicer že drugi pritožbi v dobrih treh mesecih. Prvič je oktobra lani s pritožbo izpodbijal odločitev okrožnega sodišča, ki je zavrnilo njegovo prošnjo za odlog prestajanja kazni in uspel.

Višje sodišče je okrožnemu sodišču tedaj naložilo, naj odredi posebni komisiji sodnih izvedencev, zdravnikov naj Bavčarja podrobno pregledajo in nato ocenijo, če je sposoben prestajati kazen.

Izvedenci z medicinske fakultete naj bi, po naših informacijah, sicer pritrdili Bavčarju, da je njegovo zdravstveno stanje resno in da zato zdravniške preglede potrebuje redno oziroma izjemno pogosto. A ne glede na to, naj bi izvedenci ocenili, da njegovo zdravje ne bo nič bolj ogroženo, če bi se preselil v zapor oziroma da med prestajanjem zaporne kazni ne bi bil deležen nič slabše zdravniške oskrbe. Svetovali naj bi resda redne zdravniške preglede, tudi pri zdravniku specialistu, če bo to potrebno. Izvedenci pa neuradno niti ne dvomijo, da Bavčarja zaposleni v zaporu na vse potrebne preglede ne bi odpeljali takoj in vsakič, ko bi zdravniško pomoč res potreboval.

Njihovo mnenje je okrožno sodišče ob drugem, ponovnem odločanju o Bavčarjevi prošnji za odlog prestajanja kazni, upoštevalo in zato Bavčarjevo prošnjo zavrnilo, pravijo na sodišču.

Višji sodniki tik pred drugo odločitvijo

Bavčar se je takoj zatem ponovno pritožil, saj namerava dokazati, da je za prestajanje kazni preveč bolan in zato doseči, da se to vsaj za nekaj časa preloži. Višje sodišče je o njegovi pritožbi začelo presojati tik pred minulimi božično-novoletnimi prazniki.

"Do tega trenutka o zadevi še ni bilo odločeno," pojasnjujejo na višjem sodišču. Svojo odločitev pa naj bi sporočili že v nekaj dneh.

Komentarjev 6
  • provni 00:36 06.januar 2015.

    A se ne bi tudi tukaj zgledovali po Ameriki. Na sodišču kriminalca vkleniti v lisice in direkt v zapor. Pa saj imajo tudi v zaporu zdravnika, pa frizerja itd.

  • Janez_53 17:20 05.januar 2015.

    Ja hudiča, spravite ga že enkrat tja, kamor spada, da ne bo prej prestar ali prebolan, kot Zidar!

  • Avatar čavez
    čavez 17:14 05.januar 2015.

    Težko je bivšemu policijskemu ministru pogledati v oči sebi enakim lopovom.