Slovenija
50 ogledov

Bavčar se umirja za operacijo, brez katere ne bo preživel

Igor Bavačar Anže Petkovšek
V bolniško sobo Igorja Bavčarja lahko vstopijo le še redki.

Nekdanji šef Istrabenza Igor Bavčar, ki bi se moral prejšnji torek zglasiti v zaporu na Dobu, a so ga tik pred tem sprejeli na zdravljenje v zasebni zdravstveni center Medicor v Izoli, bo moral v naslednjih dneh na nujno operacijo, poroča MMC RTVSLO.

Zdravniki, ki zanj skrbijo v ustanovi, kamor naj bi Bavčar tudi že prej hodil redno na zdravniške preglede in od tam prinašal potrdila na sodišče, da je v izjemno slabem zdravstvenem stanju, namreč svarijo, da naj bi se Bavčarju zdravstveno stanje v zadnjih dneh tako močno poslabšalo, da brez operativnega posega ne bo preživel.

Niti vstati ne more? Obiski so pa omejeni

Direktorica Medicorja Metka Zorc je kot Bavčarjeva zdravnica prepričana, da je "operacija nujna, sicer ne bo preživel."

Za zdaj sicer še ni točno določeno, kdaj bo operacija izvedena, saj menda, tako Zorčeva, zaenkrat Bavčar nanjo še ni pripravljen.

"Srčno obolenje, kakršno ima Bavčar, se močno poslabša v stresnih razmerah, in to se je tudi zgodilo. Operacija je nujna, sicer ne bo preživel. Trenutno potekajo intenzivne preiskave. Ker gre za zapleteno operacijo, bo rehabilitacija dolgotrajna, najmanj tri mesece," zagotavlja Zorčeva.

Bavčar naj bi bil trenutno na oddelku za intenzivno terapijo, saj naj bi bil nezmožen celo vstati iz postelje, obiske v njegovi bolniški sobi pa naj bi ravno tako strogo omejili. Zorčeva je sicer pred dnevi razkrila, da naj bi se Bavčar k njim po pomoč pretekli teden zatekel zaradi močnega poslabšanja kronične angine pectoris.

Podrobneje pa ne želi razkrivati okoliščin njegove bolezni, dodaja le, da mu domnevno nevzdržen pritisk javnosti le škoduje.

"Na operacijsko mizo legel šele takrat, ko bo povsem umirjen, prav tako pa tudi ekipa. Uspešno izpeljati tako operacijo pod stresom je nemogoče," dodaja Zorčeva za MMC RTVSLO.  

Komentarjev 41
  • Hi5 11:06 03.februar 2015.

    se ne razburjam. Papke kot si ti malo podjebavam :)

  • mph 08:50 03.februar 2015.

    Ja, zanimiv point, ne vem, če ima Zorčeva kakšen odgovor ali zaradi "stresa osebja" sploh kaj delajo te dni ali so bili prisiljeni preložiti vse operacije. :-)

  • mph 00:39 03.februar 2015.

    drekec :-)