Slovenija
42 ogledov

Bavčarjev svetovalec Tošićev kupec

(Foto: Benjamin Kovač) Žurnal24 main
Nekdanji svetovalec za finance prvega moža Istrabenza Igorja Bavčarja Kristjan Sušinski je leta 2007 od Dragana Tošića kupil nepremičnino na Belem križu v Portorožu.

Prodajo in nakup nepremičnine dokazuje izpisek iz zemljiške knjige, ki so ga pridobili v časniku Dnevnik. Ta podatek naj bi tako skupina tožilcev za pregon organiziranega kriminala navedla tudi v obtožnici zoper Bavčarja, Sušinskega in še sedem fizičnih oseb.

Kot poroča časnik, naj bi prav pogodbo o nakupu nepremičnine, ki jo je Sušinski s Tošićem sklenil 27. junija 2007, tožilci navajali med dokazi za utemeljen sum, na podlagi katerega nekdanjemu prvemu finančniku Istrabenza očitajo kaznivo dejanje pranja denarja.

Del denarja iz lastninjenja Istrabenza naj bi tako končal tudi na računu domnevnega vodje slovenske izpostave kokainskega klana, ki se je po operaciji Balkanski bojevnik te dni znašel na zatožni klopi.

Odvetnica Sušinskega Varja Holec iz odvetniške družbe Mramor, Sorta & Holec je za časnik na vprašanje, ali je Sušinski ob nakupu nepremičnine vedel, da je Tošić eden od domnevno največjih trgovcev s kokainom pri nas, odgovorila: "Nepremičnino v Portorožu, ki jo je kupila moja stranka, je prodajala nepremičninska agencija iz Ljubljane, zato seveda ni vedela, s kom ima opravka."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.