Slovenija
139 ogledov

Bazen kot protiutež komerciali

Kocelj Gros (desno) in Jaka Vukovič (levo) ob starem zimskem bazenu pred koncem Iztok Golob
Grosovi obnavljajo in oživljajo stari zimski bazen na Majdičevem logu.

Odprtje. Nekdanji zimski bazen bo od 8. septembra spet prizorišče dogodkov. Objekt je, potem ko ga je zapustilo AKD Izbruh, nekaj časa sameval, zdaj pa so ga obnovili.

Novo društvo Bazen Kranj

Novo društvo Bazen Kranj vodi Jaka Vukovič, ki je bil zadnji dve leti na čelu Tedna mladih, zato je kategorično zanikal govorice, da bazen oživlja Klub študentov Kranj. V objektu napoveduje široko paleto dejavnosti, koncerte, predstave, pa tudi izobraževanja in glasbeno šolo.

Brezplačen najem

“Naša želja je na vsakih 14 dni pripraviti vsaj en dogodek,” je dejal Vukovič in dodal, da želijo pritegniti čim več skupin in organizacij, zato bodo organizatorjem ponudili brezplačen najem. Sicer pa je opozoril, da bo društvo koordinator dejavnosti, nosilec obnove in oživljanja pa podjetje 
Pribina.

“Bazen smo zasnovali kot protiutež komercialnim prizoriščem,” je povedal direktor podjetja Pribina Kocelj Gros, sicer sin Vitomirja Grosa, skrbnika vrnjenega premoženja pokojnima denacionalizacijskima upravičencema Demetru in Marici Majdič. Ker je dedičev več, je njegovo podjetje Pribina z očetom sklenilo najemno pogodbo, finančne plati pa ni želel razkriti.

Elektronski 8. september

“To je najboljši prostor. Vedno so bili tam najboljši dogodki,” je pojasnil Andrej Eržen iz ekipe Vibe Department, ki bo prihodnjo soboto tam organizirala večer elektronske glasbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.