Slovenija
18 ogledov

Bazen Simone Dimic črna gradnja?

hi%C5%A1a Simona Dimic Žurnal24 main
Bazen v hiši Simone Dimic naj ne bi imel gradbenega dovoljenja, opozarja poslanec SDS Miro Petek.

Poslanec državnega zbora Miro Petek je na ministra za okolje in prostor Roka Žarnića naslovil vprašanje glede črne gradnje letnega bazena ob hiši Simone Dimic.

"V medijih je bilo precej zapisov o Simoni Dimic, nekdanji vodji kabineta predsednika vlade Boruta Pahorja, v navezavi z Vegradom in obnovi njene hiše v Murglah. Ob tej hiši je tudi letni bazen, za katerega pa je v javnosti slišati, da nima vseh potrebnih dokumentov, torej je črna gradnja," piše poslanec SDS Miro Petek.

Zato ga zanima, "ali in kako so pristojni inšpektorji ukrepali v primeru gradnje in obratovanja tega bazena". Sprašuje se, kakšno odločbo je izdala inšpekcijska služba oziroma ali jo še namerava izdati, ali bodo bazen legalizirali ali odstranili. Ministra Žarnića pa sprašuje tudi, ali je bila iz kabineta predsednika vlade na ministrstvo ali inšpekcijske službe podana kakšna intervencija za ustavitev postopka ali legalizacijo letnega bazena gospe Dimic.

 

Komentarjev 4
  • VERITA 09:03 23.julij 2011.

    križar, 22.18Pametno bi bilo, da bi svoje bolno mišljenje obdržal zase. Sicer pa si sumljiv, da si blizu tiste bratovščine, ki so g. Petka skoraj ubili in bi bilo pametno, da se tudi tebe razišče in se ugotovi, kdo ...prikaži več si in kaj si. Seveda, če je oblast zainteresirana, da take preganja.Ne vem pa zakaj potem toliko preganjajo vikendaše na Triglavskem narodnem parku, pa Jakliča v polhograjski divjini, pa cigane ......ki nimajo dovoljenj za gradnjo.Če je zakon, je zakon za vse. Sicer pa je medijski prostor za to, da se piše o nepravilnostih in pravilnostih ter o pravicah in krivicah. Toliko.

  • wester62 08:10 23.julij 2011.

    pošteno raziskati in odstraniti kot ostalim ki niso bogati. naj velja enakost in poštenje za vse snako.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 22:18 22.julij 2011.

    A tega Petka lahko eden še enkrat pregon,da ne bo sral klamf po medijskem prostoru Slovenije?