Slovenija
47 ogledov

Bega konec v Zagrebu

Vida je bil decembra obsojen na šest let in pol zapora, a mu je sodišče na ogorč Žurnal24 main
Sebastijan Vida. Ministrstvo čaka na sodišče, da bo lahko zahtevalo njegovo izročitev.

Ministrstvo je bilo od Interpola Ljubljana sicer obveščeno o odvzemu prostosti Sebastijanu Vidi v Republiki Hrvaški, vendar še ni prejelo prošnje oziroma pobude pristojnih organov – sodišča, pred katerim teče kazenski postopek – za podajo prošnje za izročitev,” so nam na pravosodnem ministrstvu odgovorili na vprašanje, kdaj bo Vida izročen Sloveniji. “Kdaj in ali sploh bo oseba izročena Sloveniji, je odvisno od številnih okoliščin, zato konkretnega datuma ni mogoče predvideti.

Izkopal bi jim oči
Na zagrebški policijski upravi so za Žurnal24 potrdili, da so hrvaški policisti v torek na podlagi mednarodne tiralice 38-letnega povratnika Vido prijeli v severnem predelu Zagreba, a podrobnosti prijetja niso želeli sporočiti.

Vida je bil pred novogoriškim sodiščem nepravnomočno obsojen na šest let in pol zapora zaradi izsiljevanja očesnega kirurga Franca Šalamuna. Z grožnjami, da bo njegovi družini izkopal oči, je Vida terjal 430 tisoč evrov, z denarjem pa naj bi odletel na Kubo. Policisti so ga prijeli pri predaji denarja. 
 Tretjega decembra je iz hišnega pripora pobegnil v Zagreb, kjer je ob pomoči znancev iz zapora dobil stanovanje. Policija ga sumi, da se je 17. decembra vrnil v Slovenijo in sodeloval pri ropu poslovalnice Probanke v Ravnah na Koroškem, kjer je oboroženi neznanec odnesel 16 tisoč evrov.

Iz BiH tovoril travo
Vida bo do izročitve Sloveniji v izročitvenem priporu. Hrvaške zapore sicer dobro pozna, saj je bil leta 2005 na Reki obsojen na sedem let zapora zaradi tihotapljenja 150 kilogramov marihuane; po treh letih so ga izpustili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.