Slovenija
12 ogledov

Begunce, ki so ušli, policisti dopoldne vse našli

begunci Anže Petkovšek
Kot smo že poročali, sinoči je manjša skupina beguncev, ki so z vlakom ob 18. uri prispeli s Hrvaške, ušlo iz sprejemnega centra v Dobovi. Policisti so dopoldne, kot sporočajo s PU Novo mesto, vse našli.

"Policisti so takoj začeli izvajati vse aktivnosti in ukrepe za najdbo oseb, ki so samovoljno zapustile sprejemni center v Dobovi. Skupino šestih tujcev so že zvečer izsledili v bližini, v zgodnjih jutranjih in dopoldanskih urah pa so izsledili še osem tujcev," je za naš portal povedala Alenka Drenik, tiskovna predstavnica PU Novo mesto.

Vse begunce so policisti posremili v sprejemnih cente, po zaključenih policijskih postopkih bodo nadaljevali pot v notranjost države. "Vsi tujci so bili že pred samovoljnim odhodom varnostno pregledani. Postopek varnostnega pregleda policisti namreč opravijo takoj ob prihodu tujcev v Slovenijo," pri tem poudarja Drenikova.

Na naša vprašanja, kolikokrat je že prišlo do podobnih primerov - po naših podatkih s strani domačinov to ni osamljen primer - policija ne odgovarja, ravno tako ne, kje natančno so ubežnike policisti prijeli. Na namige, ki jih je pred jutrišnjo policijsko stavko na svojem Facebook profilu podal predsednik Sindikata policistov Slovenije Zoran Petrovič, češ da so že predhodno opozarjali, da je policistov v sprejemnih centrih premalo, pa Drenikova odgovarja: "Podatkov o številu policistov, ki izvajajo posamezne aktivnosti in ostale naloge, zaradi operativno taktičnih razlogov ne moremo razkrivati."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar olor
    olor 07:19 18.november 2015.

    soglašam s teboj!

  • Plavi-mil 15:51 17.november 2015.

    To niso begunci, ekonomski migranti, zdaj pa vse poslati nazaj od koder so prišli, ker ne spoštujejo zakonov države v katero so vstopili.

  • maresem 15:29 17.november 2015.

    Kakšne begunce spet?? Kdo jih je pa videl?! Prvo razčistite pojem "begunec", potem pa obveščajte.