Slovenija
52933 ogledov

Beovićeva svari: Najhuje šele prihaja

Bojana Beović Vlada RS
Bojana Beović: Na vrhuncu tega vala epidemije predvidoma do 1200 hospitaliziranih.

V petek je bolnišnično oskrbo zaradi covid-19 potrebovalo 779 ljudi, kar je 76 več kot dan prej. Po besedah epidemiologinje Bojane Beović je rast pričakovana. Število hospitaliziranih se bo po pričakovanjih dvignilo do 1200 ob upoštevanju, da bodo vladni ukrepi prijeli. Intenzivno nego bi na vrhuncu tega vala potrebovalo med 200 in 300 bolnikov.

Rast števila bolnikov v bolnišnicah je po pojasnilih vodje strokovne svetovalne skupine pri ministrstvu za zdravje pričakovana glede na številne na novo potrjene okužbe v preteklih dneh. "To so številke, ki se bodo še nekaj časa višale, ne glede na to, ali bi ukrepi postajali učinkoviti," je danes povedala Beovićeva.

Pojasnila je, da je podatek o številu novih okužb še vedno "kar zanesljiv" kljub temu, da so priporočili nekoliko drugačno testiranje. A število dnevnih testov še ni posebej znižano, je dodala in pojasnila, da stanje epidemije lahko tako še vedno spremljamo po številu testiranih.

"Statistiki nas opozarjajo, da gre lahko za nihanja. Ali gre za dnevna nihanja ali pa smo dosegli plato in se bo krivulja počasi obrnila navzdol, bomo videli v naslednjih dneh," je dodala.

V petek se je sicer v Sloveniji na novi koronavirus testiralo 6710 ljudi, okužbo so potrdili pri 1796. Delež pozitivnih testov je tako zdrsnil pod 27 odstotkov, je danes na Twitterju objavil vladni govorec Jelko Kacin. Umrlo je 23 bolnikov s covidom-19. V bolnišnicah se je zdravilo 779 bolnikov, od tega 122 na intenzivni negi. Iz bolnišnic pa so odpustili 67 ljudi.

 
Komentarjev 36
 • milan42 08:22 02.november 2020.

  Ja res se ji že meša od vseh številk Vsaki dan nove Stroka pa nič Hudo mora bit ja Postelje urejat Ja kdo bo pa skrbel za bolnike Še en nateg Jajčarja JJ s pomočjo "stroke " Streznite se in ...prikaži večn začnite delat ne pa samo kvasit neumnosti Ne verjamo več vam

 • peter5 14:04 01.november 2020.

  A res? Kolk si danes izračunala.

 • Avatar stoychi
  stoychi 10:14 01.november 2020.

  v ZDA so igralcem covid-19 po bolnicah izplačali po 3000$ tistim na respiratorjih pa obljubljali celo 13 000$. Večina tistih igralcev, ki so jih priklopili na respiratoje so umrli in farma mafija je tako prišparala. Me zanima koliko plačuje mafija ...prikaži več našim covid igralcem?