Slovenija
87 ogledov

Bešič Loredan (še) nima podpore v koaliciji

Petrovčič, Funkl,  Bešič Loredan Anže Petkovšek
Danijel Bešič Loredan kot morebitni kandidat za zdravstvenega ministra v koaliciji še nima zagotovljene podpore.

Bešič Loredan, ki za zdaj še ni uraden kandidat, se je sicer že sestal s premierko Alenko Bratušek na pogovoru, vendar podpora v koaliciji še ni tako gotova, kot je sprva kazalo.

Prvak Desusa Karl Erjavec ni več prepričan, ali je Bešič Loredan sploh primeren kandidat. Kot je dejal, tudi ni izključeno, da se ne bi pojavil še kakšen drug. V Desusu čakajo na program morebitnega ministrskega kandidata. Na prvem mestu bo moral biti boj proti korupciji, na kar je Bešič Loredan očitno pripravljen, je ocenil Erjavec.

Za Desus pa bo pri odločanju o podpori pomembno tudi, ali se bo kandidat zavzel za ohranitev javnega zdravstva. Ponovil je, da podpora Desusa kandidaturi Bešiča Loredana ni samoumevna, glede na njegove zadnje nastope v javnosti pa se je pri Erjavcu tudi pojavila "določena skepsa, zlasti v tem smislu, ali bo vztrajal do konca". Po njegovih besedah je namreč zelo pomembno, da res najdejo človeka, ki bo vztrajal in se bo preudarno lotil sanacije zdravstvenega sistema.

DL ponuja svojega

Prvak DL Gregor Virant je ponovno dejal, da bi njegova stranka kandidaturo Bešiča Loredana podprla. A dodal je, da so ponudili še enega kandidata: poslanca DL Bojana Starmana, ki pa po Virantovih navedbah ni mišljen kot strankarski kandidat in tudi ni član DL.

Predsednik SD Igor Lukšič pa je za STA zapisal le, da so do zdaj podprli vse kandidate za ministre, ki jih je predlagala premierka. Na vprašanje, ali je torej Bratuškova napovedala, da bo za ministra za zdravje predlagala Bešiča Loredana, pa je odgovoril, da "še ne".

 
Komentarjev 11
  • Scott 21:48 31.marec 2014.

    Samo preko Zemljaričevega trupla, kajne?

  • miro 21:13 31.marec 2014.

    mislim da nebojo podprli , ker vedo da bo popolnoma zmešal štrene.

  • Veteran 20:44 31.marec 2014.

    Strinjam se z izjavo dr. Brecla, ki je rekel da kdor sedaj sprejme ministrstvo za zdravlje je lahko samo sestavni del lobistov in bo delal v njihov prid ali bo dobil kroglo v glavo