Slovenija
26 ogledov

Betnava vrnila dva milijona evrov

betnava Aleksandra Godec
Mariborsko podjetje Betnava je 29. julija ministrstvu za gospodarstvo vrnilo še zadnji del sredstev, ki jih je ministrstvo zahtevalo zaradi ugotovljenih nepravilnosti pri izvedbi projekta. Skupno je družba vrnila 2.049.014,58 evra in s tem poravnala vse obveznosti, so sporočili z ministrstva.

Celotni vrnjeni znesek zajema neupravičeno izplačana sredstva skupaj z zakonskimi zamudnimi obrestmi, še pojasnjujejo na ministrstvu.

Podjetje Betnava, ki je bilo ustanovljeno junija 2007 in je v lasti petih duhovnikov mariborske nadškofije, je od ministrstva za gospodarstvo prek razpisa prejelo sredstva iz evropskih skladov za obnovo nadškofijskega gradu. Zaradi ugotovljenih nepravilnosti je moralo zdaj znesek vrniti skupaj z obrestmi.

Prenovo dvorca, v katero je vpleten tudi propadli Vegrad, sicer po usmeritvah tožilca iz skupine državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala preiskuje celjska policija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.