Slovenija
19 ogledov

Bi igrali v filmu?

V filmu Piran – Pirano Gorana Vojnovića igrajo Boris Cavazza, Mustafa Nadarević, Žurnal24 main
Piran – Pirano. Za nov slovenski film iščejo sto statistov.
Imate stara oblačila?

Kostumi. Za snemanje iščejo za najem tudi oblačila in obutev iz let 1945–55. Če imate stare ženske salonarje, poletne ženske obleke (krila do kolen), moške obleke, srajce in čevlje ter otroške obleke in čevlje, vas prosijo, da to prinesete na avdicijo.

Za masovno sceno na Trgu 1. maja potrebujemo kar sto statistov, zato Pirančane vabimo na avdicijo, ki jo med 1. ter 16. aprilom snemamo v Piranu. Notranje scene pa smo posneli že v studiu,” je povedal Anže Petrič, organizator statistov novega slovenskega igranega filma Piran – Pirano.

Film Piran – Pirano je celovečerni prvenec Gorana Vojnovića, pisatelja, avtorja romana Čefurji raus!, režiserja in scenarista kratkih filmov. Nastaja v realizaciji Arsmedie, s finančnimi sredstvi Filmskega sklada RS in tudi s pomočjo Občine Piran.

Kratkolasi, z brado in brki
Iščemo moške in ženske, stare od 30 do 60 let, otroke od 6 do 15 let ter mlade fante in punce od 18 do 30 let. Interesenti naj fotografijo obraza in osebne podatke pošljejo na elektronski naslov anze.petric1@gmail.com ali naj se jutri med 12. in 18. uro oglasijo v avli Hotela Piran,” je povabil Petrič in dodal, da gre tu le za zbiranje kandidatov, ne za resno avdicijo. Sodelujoči pa bodo prejeli honorar.

Priporočljivo je, da so moški kratkolasi oziroma pripravljeni na striženje ter da si pustijo rasti brado in brke. Pri ženskah so želeni daljši lasje, predvsem pa si želijo drobnejših statistov s konfekcijo od S do M.

Film o ljubezni
Zgodba govori o prepletu treh nenavadnih življenjskih usod: Italijana Antonia (starejšega igra Boris Cavazza, mladega Francesco Borchi), Bosanca Veljka (starejšega igra Mustafa Nadarević, mlajšega Moamer Kasumović) in Slovenke Anice (igra jo Nina Ivanišin).

Kot otroci so bili žrtve vojne, pol stoletja pozneje pa oživi njihova takratna skupna pot. Podoživijo trenutke strahu, obupa in ljubezni, ko se Antonio pred smrtjo vrne v Piran, da bi še enkrat videl rojstno hišo. Film govori o ljubezni, ne glede na barvo, ideološka prepričanja ali družbene 
sloje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.