Slovenija
21 ogledov

Bi kdo rešil smučišče?

Župan Borut Sajovic je prepričan, da je v Tržiču mogoče lokacijo za gospodarsko Žurnal24 main
Občina prek razpisa, ki poteče sredi septembra, išče zasebnega partnerja za smučišče na Zelenici.

Občina smučišča prek javnih zavodov ne bi upravljala, prav tako v trenutnih razmerah ne bi vlagala v razvoj. Zelenici v zadnjih letih ne kaže dobro.

Lani obratovali nekaj dni

Naprave so stare, lani zaradi neugodnih vremenskih razmer niso obratovale niti dva tedna. Župan Borut Sajovic ocenjuje, da bo za njihov zagon v naslednji zimi potrebnih najmanj 120 tisoč evrov, vložek pa se mu zdi glede na nezanesljivo zimo in splošno krizo pretvegan. Omejena občinska sredstva se mu zdi smiselneje vlagati v športno infrastrukturo, ki ne glede na letni čas privablja veliko ljudi, na primer v novo nogometno igrišče z umetno travo v Bistrici. Pretiranega optimizma glede razpisa in zasebnika, ki bi vložil v smučišče, tudi ni. “Vprašanje je, ali bomo dobili koga,” je zadržan Sajovic. Predvideva, da se tudi dosedanji upravitelj Janez Šmid ne bo prijavil. Ta pravi, da odločitve še ni sprejel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.