Slovenija
38 ogledov

Bi volili stranko Aleša Primca?

Primc Anže Petkovšek
Aleš Primc je v evforiji po zmagi na referendumu napovedal, da bi lahko ustanovil stranko.

Potezo voditelja kampanje Za otroke gre Aleša Primca, ki je napovedal nadaljevanje politične aktivnosti in morda celo ustanovitev svoje stranke, pa Andraž Zorko iz Valicona primerja z Alenko Bratušek"Nastane v trenutku, ko začne človek živeti v iluziji, da za njim stoji zelo veliko ljudi," razlaga Zorko. "Podpore zakonu nikakor ne moremo enačiti s podporo morebitni stranki, ki bi jo Primc ustanovil. Podobno je bilo pri Alenki Bratušek. Tudi ona je imela, ko je bila na oblasti, občutek, da je dovolj močna, a ni imela pravega stika z realnostjo. To je bolj evforična ideja, ki se bo verjetno malo umirila iz teh in drugih razlogov, ker tudi desnica ne bo mirno gledala nastanka nove stranke. Ima pa takšna nakana precej več možnosti za uspeh, kot jo je imela Alenka Bratušek, saj je na desni, krščanski strani slovenskega volilnega telesa, prostor že od neuspešne združitve SLS in SKD, iz katere je kasneje izšla NSi, dalje."

Primčevo napoved o možni ustanovitvi stranke so v SDS pozdravili. 

 

Desne stranke dobile veter v jadra

In kaj zmaga na referendumu pomeni za desne stranke? "Dobili so veter v jadra," pravi Zorko. "Ampak njihova zmota je podobna zmoti, ki jo vsakokrat srečamo na lokalnih volitvah, ko te stranke zberejo bistveno več glasov, ker so lokalno bolj prisotne, organizriane in imajo bolj zveste volivce." Ker rezultati javnomnenjskih raziskav kažejo, da ima SDS višjo podporo, lahko po besedah Zorka pričakujemo resne kampanje, ki bodo šle v smeri pozivov k zamenjavi vlade. "A prepričan sem, da bi se, če bi šli na volišča jutri, zgodilo podobno, kot se je že in bi bili rezultati zelo izenačeni, na koncu pa bi lahko prišla stranka, kot je SMC, in spet uspela dobiti večino na račun omenjene 'kvazi' levice." 

Komentarjev 20
  • Vunny 08:03 23.december 2015.

    "zmagali" so le toliko, kolikor folka NI prišlo na volitve in ravno ONI so krivi, da so "zmagali" kvazi moralisti ...

  • Marta Jezernik 11:38 22.december 2015.

    Joj kako so "levčki" užaljeni !!!Prav ena taka stranka še manjka na desni, potem bomo zapet zmagovali.Vso srečo Primc !!!

  • Tone Murgelj 15:55 21.december 2015.

    BUMBAR!!!