Slovenija
165 ogledov

Bine Kordež priznal zlorabo položaja

Slovenija 21.05.2012 nekdanji predsednik uprave Merkurja Bine Kordez, zacetek so Saša Despot
Bine Kordež je po poročanju TV Slovenija priznal, da je kot prvi mož Merkurja zlorabil položaj v primeru Primskovo. To so potrdili tudi na specializiranem državnem tožilstvu.

Nekdanji prvi mož Merkurja Bine Kordež je kljub temu, da je že večkrat zanikal krivdo zlorabe položaja in ponarejanja listin, zdaj očitana kazniva dejanja priznal. To so TV Slovenija potrdili tudi na specializiranem državnem tožilstvu. Kolikšna bo končna zaporna kazen za Kordeža, zaenkrat še ni znano in bo o njej odločilo sodišče po novem letu.

Ali je Kordež tožilstvu ponudil še kaj, kar bi lahko uporabili, ni znano, saj zadeve ni želel komentirati.

Kordež je bil že obsojen, a je vrhovno sodišče sodbo razveljavilo  

Kordež je bil septembra 2012 sicer že obsojen zaradi protipravnega pridobivanja premoženjske koristi in ponareditve poslovnih listin obsodil na pet let zapora in denarno kazen v vrednosti 39.504 evrov, a je vrhovno sodišče ugodilo njegovi zahtevi za varstvo zakonitosti in razveljavilo sodbo zaradi nepravilnosti v postopku. Iz sodbe namreč ni razvidno kakšno protipravno premoženjsko korist naj bi si pridobil obsojenec.

Vrhovni sodniki so nato kolegom na okrožnem sodišču naložili, naj Kordežu še enkrat sodijo zaradi domnevnega oškodovanja Merkurja oziroma zlorabe direktorskega položaja pri preprodaji enega od trgovskih centrov v Kranju. S preprodajo trgovskega centra Primskovo naj bi Kordež in sodelavci Merkur oškodovali za nekaj več kot devet milijonov evrov

Komentarjev 1
  • Avatar olor
    olor 09:43 29.december 2015.

    Edini od lumpov, ki kaj prizna.