Slovenija
8 ogledov

Birsa bo daroval svoj dres

Valter Birsa, uspešni mladi nogometaš, bo za dobrodelno akcijo podaril svoj dres Žurnal24 main
Dražba. Na dobrodelni akciji bodo športne zvezde pomagale mladim športnikom.

 

Zbrani predmeti. Poleg dresa Birse bodo na dražbi žoga s podpisi nogometašev kluba Luka Koper, zastavica s podpisi rokometašev kluba Ciudad Real, dres Rokometnega kluba Cimos Koper, kopalke Matjaža Markiča in majica s podpisi moške članske rokometne reprezentance Slovenije.

Dobrodelnost. “V veselje mi je, če lahko pomagam. Daroval bom svoj dres s številko 9 francoskega kluba Auxerre, za katerega igram,” je pred sobotno dobrodelno dražbo športnih rekvizitov dejal mladi nogometni reprezentant Valter Birsa.

Namen dobrodelne akcije Športniki za športnike – ta bo v soboto ob 16. uri v koprski Taverni – je zbrati sredstva za preventivne zdravstvene preglede mladih neprofesionalnih športnikov, ki so večinoma brez sponzorske pomoči.

Pregledi specialistov
Za to populacijo ne stoji skoraj nihče, ne javno zdravstvo ne šola. Velikokrat so se na nas obrnili starši ali skrbniki, ki so opažali, da je nekaj narobe, a niso vedeli, kaj. Želeli so, da jih testiramo in ugotovimo, v kakšnem zdravstvenem stanju so,” je dejala Irena Bartolič iz Društva Zdrav podjetnik. Način testiranja bo določila skupina zdravnikov specialistov, od kardiologa do ortopeda, ki so vključeni v ta projekt. Akcijo prirejata Društvo Zdrav podjetnik in Študentska organizacija Univerze na Primorskem.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.