Slovenija
44358 ogledov

Bivši novinar Pop TV s pretresljivim pozivom: Če kdo pozna koga, ki …

poplave Komenda Saša Despot
Mnogi so v ujmah in grozovitih poplavah ostali brez vsega, precej ljudi pa je ostalo brez prevoznih sredstev. Med njimi tudi znani Slovenci ...

Eden tistih, ki je nastradal v hudih poplavah, ki so minule dni prizadele velik del Slovenije, je tudi nekdanji Popov novinar Boštjan Belčič. Nekdanji poročevalec formule 1 je na svojem profilu družbenega omrežja Facebook delil pretresljiv zapis. Njemu in njegovim sosedom v naselju Zeleni gozdiček v Mostah pri Komendi je namreč povsem zalilo avtomobile, ki so bili parkirani v kletni garaži.

1/13
Saša Despot

"V naselju 'Zeleni gozdiček' (Moste pri Komendi) se v treh podzemnih etažah trenutno nahaja približno 100 avtomobilov (natančne številke še ni, ker so mnogi avti – tako kot naš - še vedno nedostopni, saj so spodnje etaže še vedno poplavljene)," je Belčič grozljivo vest prek Facebooka prenesel v širšo javnost.

"Kaj storiti, ko vaš avtomobil več ur plava povsem potopljen nekaj metrov pod umazano kalno vodo, pomešano z ostanki bencina, nafte in odpadkov polnega mulja? Skratka, precej nehvaležna dilema, s katero se z veliko večino sosedov ubadamo v tem trenutku ... Odgovor ni povsem enoznačen, saj je veliko odvisno od znamke in modela avtomobila, (srečnih) okoliščin znotraj vremenske katastrofe, kot je bila lokacija posameznega vozila," je še zapisal Belčič, ki je tudi sam velik navdušenec nad avtomobili. Navedel je tudi, da imajo prizadeti na voljo najverjetneje le tri scenarije, in sicer ljubiteljski pristop k popravilu avtomobila; pristop, ko avtomobil popravi in pregleda strokovnjak – a kot je dodal, je to "žal pogosto (pre)draga izbira". Tretja možnost pa je slovo od jeklenega konjička oz. prodaja za dele, ob vsem skupaj pa lastnikom seveda ostane le upanje, da so imeli čim boljše in čim bolj ustrezno zavarovanje, ki bi jim povrnilo vsaj del izgubljene vrednosti. 

Ob hudih poplavah, ki so zajele to območje v preteklih dneh, se je skupaj s prizadetimi sosedi javno obrnil na pomoč. "Trenutno skušamo s pomočjo AMZS organizirati skupen odvoz (kar je glede na stanje in lokacijo podvig posebne vrste) in oceno škode poplavljenih avtomobilov (da bi se vse skupaj naredilo skupinsko, kar je za vse udeležence logistično najlažje). Zato se na vse, ki ste zapis prebrali do tega mesta, obračam z nekaj kratkimi vprašanji: 1.) se ukvarjate z zavarovalništvom in nam lahko pomagate organizirati skupno cenitev vozil na lokaciji (Moste pri Komendi)? 2.) se ukvarjate s servisiranjem poplavljenih vozil? 3.) se ukvarjate z odkupom poplavljenih (uničenih) vozil? 4.) se ukvarjate z oddajo, najemom, prodajo vozil in ste pripravljeni stanovalcem Komende ponuditi kakšno ugodno (skupinsko) priložnost za nakup oziroma kratkoročno ali dolgoročno izposojo vozila?" je zapisal na Facebooku.

Za konec se je zahvalil tudi gasilcem, ki so v teh težkih časih nesebično priskočili na pomoč. "Neskončna in velika hvala pa vsem gasilcem (številni so prišli z najrazličnejših koncev Slovenije) in ostalim, ki nesebično in požrtvovalno pomagajo vsem prizadetim v poplavah!" je zaključil. V kolikor ste se v pozivu na pomoč prepoznali, se obrnite na njegov Facebook profil.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • dare326 18:55 06.avgust 2023.

    Vsak avto, ki ga zalije voda in nekaj časa stoji v vodi je totalka. V ZDA gredo taki avti na odpad in jih je prepovedano prodajati, ali pa jih po zvezah izvozijo v EU in obnovijo.

  • andrej084 16:03 06.avgust 2023.

    Razumem, da so določene starejše hiše bile zgrajene ob strugah rek pred 50 ali 60 let. Ne razumem, kako pa je mogoče, da so se hiše zidale v zadnjem času in to brez potrebnega odmika od strug. Odnašalo pa je ...prikaži veče v glavnem hiše brez kleti, spodneslo je teren in hišo. Tisti, ki je imel klet, mu je le to zalilo , hiše pa ne...

  • AN27 15:29 06.avgust 2023.

    1. Kako je investitor na tem območju lahko prišel so dovoljenja za gradnjo podzemne garaže? 2. Avti so za na odpad, žal...