Slovenija
1733 ogledov

Blaž Košorok od 1. aprila novi generalni direktor Gen energije

Blaž Košorok Anže Petkovšek
Nadzorniki Gen energije so potrdili medijske napovedi in na današnji seji za generalnega direktorja družbe imenovali donedavnega državnega sekretarja na ministrstvu za infrastrukturo Blaža Košoroka. Mandat bo nastopil 1. aprila, so nocoj sporočili iz družbe.

Dodali so še, da v tričlanskem vodstvu podjetja ostajata poslovni direktor Danijel Levičar in finančna direktorica Gordana Radanovič.

Košorok je načrte o njegovem imenovanju potrdil že ob svoji razrešitvi s položaja državnega sekretarja v ponedeljek. Vlada je to storila na njegovo lastno željo.

Za imenovanje na funkcijo generalnega direktorja Gen energije naj bi sicer prispelo šest kandidatur, med njimi naj bi bila tudi kandidatura dolgoletnega prvega moža Martina Novšaka, ki so ga nadzorniki razrešili pred mesecem dni. O tem in drugih podrobnostih sicer iz družbe po današnji seji nadzornikov niso poročali.

Komentarjev 9
  • jakec42 14:16 31.marec 2022.

    Ja ta je res zelo sposoben povsod se prislini zraven!

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 10:25 31.marec 2022.

    Še en dokaz, da klub rjavih noskov deluje. Povsod so se ga losali, nesposobneža in prevaranta, evo pri Janezu pa takoj služba na najvišjem položaju. Sam bog ve kakšne usluge je delal in bo delal, da si je zaslužil novo službo.

  • jakec1575 09:55 31.marec 2022.

    Nslednja vlada ima 9mesecev, da razresi brez odpravnin.