Slovenija
46 ogledov

Blažina vinjen v Darsov avto

Bruno Blažina Saša Despot
Vodja NPU Bruno Blažina naj bi se v alkoholiziranem stanju zaletel v Darsovo vozilo na avtocesti. S položaja naj bi bil odstavljen še danes.

Vodji Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) Brunu Blažini naj bi zaradi prometne nesreče, ki jo je zakrivil v vinjenem stanju, ekspresno odvzeli vsa pooblastila, poroča Večer. S položaja naj bi bil po pisanju Dela odstavljen še danes.

Kot je zjutraj poročal večer, naj bi prvi kriminalist v državi na vožnji po nočnem veseljačenju na avtocesti od Ljubljane proti Postojni izgubil oblast nad svojim avtom in treščil v vozilo, ki je pripadalo vzdrževalcem državne Družbe za avtoceste (Dars).

Pregled z alkotestom naj bi pokazal okoli 0,6 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Na policiji potrdili nesrečo

Na policiji so potrdili, da se je danes ponoči okoli 2. ure zgodila prometna nesreča v bližini Loga pri Brezovici, v kateri je bil udeležen uslužbenec Policije.

Voznik policijskega službenega vozila znamke opel astra je med vožnjo v smeri Vrhnike, s prednjim delom vozila trčil v zadnji del službenega vozila Darsa. Delavci so namreč v času nesreče opravljali vzdrževalna dela oziroma kosili travo ob cestišču.

"Vozniku osebnega vozila je bilo zaradi cestno prometnih prekrškov odvzeto vozniško dovoljenje kot tudi izdana globa, prav tako pa bo podan obdožilni predlog, saj so policisti pri vozniku ugotovili stopnjo alkohola nad mejo, ki jo dovoljuje zakon," je pojasnila Vesna Drole iz GPU.

Zoper policista bodo stekli delovno pravni postopki zaradi kršitev pravilnika o uporabi službenih vozil in kodeksa policijske etike in integritete.

Tiskovna predstavnica policije je pojasnila še, da je predstojnih uslužbencu preklical pooblastilo za vodenje enote.

Alkohol je že odnesel ministra

Zaradi vožnje v alkoholiziranem stanju je moral oditi minister za lokalno samoupravo v Pahorjevi vladi Henrik Gjerkeš. Policijska patrulja, ki ga je ustavila na ljubljanski obvoznici, je z alkotestom pri njem ugotovila 0,64 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Komentarjev 8
  • mph 13:17 19.april 2013.

    Ni opravičila. Njegova funkcija oz. pozicija je samo še velikanska dodatna oteževalna okoliščina. Policaj je policaj 24 ur, kot je zdravnik, sodnik, ...

  • Mežan Marjan 12:46 19.april 2013.

    pa mamo mi u nm pijančka(mede milan)ampak ober pijandura.ala šef prometne(bil),pol ko je bil pa že nakonc so ga pa mal porival gor pa dol..zdej je pa še ribiški čuvaj ,pa ne bo dolgo ,ker ga bo narod ...............

  • Mežan Marjan 12:35 19.april 2013.

    pa kaj je to kaj čudnega,jest sem poklical na pm ,ja on je lahko med delav.časom v gostilni ,pa mi ni pustu,da mu povem kolko piv je spil:(