Slovenija
37 ogledov

Blejcu srbska zlatarna

Laser se ukvarja predvsem z vzdrževanjem in logistiko, v Srbiji pa tudi pakira c Žurnal24 main
Podjetje Laser Bled je kupilo znamenito Zlatarno Majdanpek.

Zlatarno s 40-letno tradicijo je na začetku julija kupilo beograjsko podjetje Laser Bled, ki ga je ustanovilo istoimensko podjetje z Bleda in zanj na licitaciji srbske agencije za privatizacijo odštelo 4,6 milijona evrov, kolikor je bila izhodiščna cena. Gre za enega izmed največjih proizvajalcev zlatega nakita in drugih izdelkov iz zlata na Balkanu.

350 delavcev v zlatarnah
''V njej smo že v preteklosti kupovali nakit, zato je bila odločitev o nakupu po osmih letih nekako logična in usojena. Prav toliko časa se namreč ukvarjamo z nakitom, sodelovali smo z različnimi zlatarnami in na ameriškem trgu kupovali diamante. V Srbiji in Črni gori imamo ta čas 41 zlatarn, v tej dejavnosti pa zaposlujemo 350 ljudi,'' je včeraj za Žurnal24 povedal Mark Kavčič, direktor podjetja Laser Bled.

Zlato, cigarete, čiščenje
Z nakupom omenjene tovarne bodo zlatarsko dejavnost še širili. Kavčič je dejal, da so pred časom dobili zastopstvo za prodajo nakita in ur blagovnih znamk Versace, Valentino in Salvatore Ferragamo. ''Širitev predvidevamo na Balkanu, dogovarjamo pa se tudi za odprtje zlatarn v Zagrebu in Ljubljani ter na Bledu,'' je pojasnil Kavčič, ki se ne ukvarja le z omenjeno dejavnostjo, temveč tudi s čiščenjem poslovnih prostorov in urejanjem okolice ter prodajo tobačnih izdelkov podjetja Philip Morris. In tudi s tema dejavnostma je poslovno povezan s Srbijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.