Slovenija
4960 ogledov

Bo božič bel? Tako izgleda za zdaj

novoletna jelka lučke
Po trenutni napovedi Arsa večina Slovenije ne bo imela belega božiča. Še več: nadpovprečno toplo bo.

Mnogi Slovenci so mnenja, da ima božič povsem drugačen pridih, če je bel oz. zasnežen. Toda želja marsikaterega Slovenca bo tudi letos očitno ostala neizpolnjena, saj trenutna vremenska napoved Arsa ne kaže na to, da bi v prihodnjem tednu utegnilo snežiti v nižinah.

Še več: glede na trenutno napoved se zdi, da bo letošnji božič nadpovprečno topel. Temperature čez dan bi se lahko povzpele tudi do 12 stopinj Celzija, podobno toplo bo tudi na dan samostojnosti in enotnosti, ko se bodo temperature povzpele tudi do 11 stopinj Celzija. Tudi na božični večer bo, kot zdaj kaže Arsova napoved v sliki, toplo. 

Napoved za prihodnje dni: megleno bo

Danes ponoči bo delno jasno, po nižinah v notranjosti bo marsikje megla in nizka oblačnost. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Jutranje temperature bodo od -2 do -7, v alpskih dolinah do -10, na Goriškem in ob morju od 0 do 2 °C.

sneg parkirišče vreme Slovenija Sneži, pozor, če greste na pot

Jutri bo pretežno jasno, po nižinah v notranjosti se bo marsikje zadrževala megla in nizka oblačnost. Burja na Primorskem bo čez dan postopno slabela. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 2, na Primorskem okoli 8°C. V ponedeljek bo pretežno jasno in razmeroma hladno. Po nižinah v notranjosti Slovenije bo precej megle ali nizke oblačnosti. Burja na Primorskem bo ponehala.

V torek se bo v zahodnih krajih pooblačilo, drugod bo še delno jasno in po nižinah sprva megleno. Čez dan bo ponekod zapihal jugozahodni veter.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.