Slovenija
56 ogledov

Bo imel Zares predsednika ali predsednico?

V stranki Zares so kritično ocenili delo sedanje vlade. Žurnal24 main
V stranki Zares v petek začenjajo volitve novega vodstva. Za predsednika stranke kandidirata Pavel Gantar in Felicita Medved, dosedanji predsednik Gregor Golobič pa v skladu z napovedmi ne kandidira.

Za mesto podpredsednika stranke se bodo potegovali Sabina Kosmatin, Cvetka Ribarič Lasnik, Vito Rožej, Marko Gornik, Drago Mencin in Darko Nikolovski.

Kandidatne liste za volitve novega vodstva stranke je v sredo določil svet stranke Zares - socialno liberalni. Zares, ki je bila v prejšnjem mandatu tudi vladna stranka, je na predčasnih državnozborskih volitvah 4. decembra po enem mandatu v DZ iz njega izpadla, volivci pa so ji namenili le 0,65 odstotka glasov. Predsednik stranke Gregor Golobič je po tem napovedal, da se na naslednjih volitvah novega vodstva ne bo več potegoval za mesto predsednika stranke.

Karierni politik ali novo ime

Za njegovo mesto zdaj kandidirata prostorski sociolog, nekdanji poslanec in predsednik državnega zbora Pavel Gantar ter strankina kandidatka na zadnjih volitvah v evropski parlament, strokovnjakinja za področja politične geografije, migracij in državljanstva Felicita Medved.

Volitve novega vodstva stranke bodo potekale med 3. in 13. februarjem, morebitni drugi krog volitev pa bo med 16. in 23. februarjem, je zapisano na spletni strani stranke.

Kandidatke in kandidati za novo vodstvo se bodo članicam in članom stranke predstavili na sejah pokrajinskih odborov.

Komentarjev 1
  • Trsten 16:07 02.februar 2012.

    Golobić se pripravlja na prevzem Zokijeve stranke.