Slovenija
21 ogledov

Bo imela Violeta Bulc druge svetovalce?

Violeta Bulc Anže Petkovšek
Spoznavni sestanek med Bulčevo in Junckerjem jutri ob šesti uri popoldne. Če bo imela druge svetovalce, kot jih je imela Bratuškova, v Junckerjevem kabinetu ne komentirajo.

Predsednik prihodne evropske komisije Jean-Cloude Juncker se bo z Violeto Bulc, ki jo je slovenska vlada predlagala za novo komisarsko kandidatko, sestal jutri ob 18. uri, je potrdil Junckerjev tiskovni predstavnik Margaritis Schinas. "Namen sestanka je, da gospod Juncker spozna gospo Bulčevo in preveri sposobnosti, ki so potrebne, da postane kandidatka za komisarko," je povedal Schinas.

Po sestanku naj bi bilo znano za kateri resor bo Juncker predlagal Bulčevo, če bo ocenil, da je primerna za kandidatko. "Kot sem povedal že večkrat, je predsednik Juncker v nenehnem stiku s predsedniki političnih skupin in predsednikom slovenske vlade," pravijo v Junckerjevem kabinetu. Če Juncker oceni, da Bulčeva ne more prevzeti mesta za podpredsednico Evropske komisije, odgovorne za energetsko unijo, za katero je kandidirala Bratuškova, bodo v komisijski ekipi potrebne spremembe. Ugibanj o tem, kateri resor bi lahko prevzela Bulčeva, je veliko, največkrat se omenja, da ji bodo dodelili kulturo in izobraževanje. 

Bo imela Bulčeva druge svetovalce?

"O tem nimam nobenih informacij,"  glede pisanja nekaterih slovenskih medijev, da je Alenki Bratušek Juncker zagotovil službo v njegovem kabinetu, dogovoril Junckerjev tiskovni predstavnik.

Današnjega intervjuja, ki ga je Bratuškova dala za Die Welt, Schinas ni hotel komentirati, češ, da intervjuja ni videl. Bratuškova je za nemški časopis delala, da je v pripravah na zaslišanje poslušala predvsem svetovalce (svetovali so ji tudi predstavniki komisije) in da je bila to napaka. V Junckerjevem kabinetu tudi niso odgovorili na vprašanje, ali bodo za Bulčevo priskrbeli nove svetovalce. 

Komentarjev 4
  • murderone 14:53 13.oktober 2014.

    Seveda ji bo dal službo! Pod mizo mu ga bo vlekla med sejami!

  • nostradamus 14:32 13.oktober 2014.

    +++++

  • KLOBO 13:28 13.oktober 2014.

    Znano je , da zna Brauška takšnim starčkom kot je Žan "hlod Junker", dobro zlest v rit. Barva, politične opredelitve, v takih primerih sploh niso pomembne!! Važno je sluzasta, z globokim grlom in okrogli zobmi (da ne pride do nesereče ...prikaži več pri delu). To je že pokazala pri pokojnem A. Bajuku, ki jo je imel v svojem direktoratu že v letih 2004 in naprej in glede na njeno skromno in nikakršno znanje, ne zaradi strokovnosti.