Slovenija
23 ogledov

Bo kaj dežja za izsušeno zemljo?

Dežnik Profimedias
Na nekaterih območjih Slovenije so gasilci razglasili obvestila glede požarne ogroženosti. Vremenoslovci za zdaj dežja ne napovedujejo. Kaj pa temperature?

Današnje dnevne temperature ob pretežno jasnem vremenu bodo od 13 do 16, na Primorskem do 19 stopinj Celzija, napovedujejo vremenoslovci z Arsa.

Tudi jutri bo pretežno jasno, temperature bodo zjutraj še pod lediščem, gibale se bodo od -3 do 0 stopinj Celzija, na Primorskem od 1 do 5, medtem ko se bo živo srebro čez dan gibalo med 18 in 21 stopinjami Celzija.

Tudi sreda bo še naprej pretežno jasna; zjutraj bo še hladno, ponekod bo še slana, čez dan bo topleje. V četrtek se bo nekoliko pooblačilo, a dežja na Arsu ne napovedujejo.

5- do 10-dnevna napoved

"Naši kraji bodo od petka do sobote v območju visokega zračnega tlaka. Pritekal bo topel zrak. V nedeljo nas bo predvidoma prešla oslabljena hladna fronta, od ponedeljka naprej pa bo v višinah dotekal nekoliko hladnejši zrak," v svoji napovedi navajajo vremenoslovci

Od petka do sobote bo jasno, od nedelje naprej pa nekaj več oblačnosti, povečala se bo verjetnost za krajevne padavine. "Obilnejšega dežja, ki bi namočil izsušeno zemljo, zaenkrat ni videti," napoved sklenejo na Arsu. Temperature od petka naprej bodo od 15 do 20 stopinj Celzija.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.