Slovenija
42714 ogledov

Bo letošnji božič bel? Tako kažejo modeli

Sneg Profimedia
Tako kaže s snegom za letošnje praznike.

Nobena skrivnost ni, da si številni želijo s snegom pobeljenega božiča. Do praznikov sta še dobra dva tedna, a neke približne ideje opazovalci vremena že imajo. Na vremenskem portalu Ciklon.si/Srednjeročna napoved bodo vsak dan do praznikov objavljali možnost belega božiča, izraženo v odstotkih. 

V zadnji objavi pojasnjujejo, da so možnosti res na taki oddaljenosti še majhne, a povečevale se bodo iz dneva v dan. "Napoved je narejena na osnovi evropskega skupinskega izračuna, ki šteje 50 članov. Poglejmo si kanadčana, američana in evropejca. Tik pred božičnimi prazniki vidimo pri vseh podobne anomalije. Vsi imajo negativne anomalije geopotencialnih višin nad zahodno, srednjo in severnim delom Evrope, ki se spuščajo proti Sredozemlju."

V objavi naprej pojasnjujejo, da je na osnovi omenjenega verjetnost za bel božič precej visoka. Podrobnosti najdete v spodnji povezavi: 

Arsova napoved do 17. decembra

Rahel sneg bomo po nekatereih slovenskih krajih deležni tudi danes ponoči in zjutraj. Dopoldne bo sneženje ponehalo, medteme napovedujejo na Arsu. V nedeljo zjutraj bo oblačno s padavinami, meja sneženja bo sprva na okoli 800 m nadmorske višine, nato se bo dvigala, po nekaterih nižinah bo prehodno možna poledica. Čez dan se bo delno razjasnilo.

V ponedeljek se bo od zahoda oblačnost povečala, nekaj jasnine bo v severni in vzhodni Sloveniji. Ponekod bo zapihal jugozahodnik, topleje bo. V torek bo oblačno, ponekod v zahodni Sloveniji bo občasno deževalo. V noči na sredo bo dež zajel večji del države.

Od srede naprej kaže na dokaj jasno vreme z nekaj burje na Primorskem. Nekoliko hladneje bo.,

Arso preglednica | Avtor: Arso Arso
Zbiljsko jezero, zima, Medvode, klop, sneg, sprehod Slovenija Vreme: Takšen konec tedna je pred nami Sneg v Moskvi Zima Svet Rekordna pošiljka snega za ta predel

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Kmodri 18:28 08.december 2023.

    Nobena skrivnost ni, da je božič skmercializiran do obisti! Večina si sploh ne želi snega! Že zaradi okuženih služb...