Slovenija
15990 ogledov

Vreme: Takšen konec tedna je pred nami

Zbiljsko jezero, zima, Medvode, klop, sneg, sprehod M. Ha.
Že v petek popoldne bo začela oblačnost naraščati, že ponoči se bodo pojavljale padavine. Znani so tudi obetih za prihodnji teden.

"Danes dopoldne bo še pretežno jasno, po nižinah bo vztrajala megla ali nizka oblačnost. Popoldne bo oblačnost od zahoda naraščala," vremenska pričakovanja za petek opišejo na agenciji za okolje. Pričakujemo lahko, da se bodo današnje najvišje dnevne temperature gibale od -1 do 5 °C, na Primorskem od 7 do 10 °C.

Ponoči in zjutraj se bodo po državi pojavljale rahle padavine, v notranjosti države bo padal rahel sneg. 

"Jutri bo sprva povsod oblačno, rahlo sneženje bo dopoldne tudi na vzhodu ponehalo. V zahodnih krajih se bo popoldne jasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 0, na Primorskem okoli 4, najvišje dnevne od 0 do 3, na Primorskem od 6 do 10 °C," napovedujejo na agenciji za okolje.

Oblačno s padavinami bo tudi v nedeljo zjutraj. Meja sneženja bo sprva na okoli 600 m, nato se bo dvigala. Ni izključena možnost poledice po nekaterih nižinah. Čez dan se bo delno razjasnilo.

Otoplilo se bo

V ponedeljek in torek bo več oblačnosti, a še kaže na suho vreme. Več jasnine bo na vzhodu države. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. V začetku naslednjega tedna bo občutno topleje, saj bodo najvišje temperature od 4 do 11 °C, na Primorskem bo še topleje.

"Verjetnost padavin se bo povečala v sredo in v noči na četrtek, po nižinah bo najverjetneje le deževalo. V četrtek, petek in soboto kaže na deloma jasno vreme z nekaj burje na Primorskem. Hladneje bo, a zaenkrat je še negotovo kako izrazita bo ohladitev," dodajajo na agenciji za okolje.

dolgoročna vremenska napoved | Avtor: Arso Arso

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Garancija
    Garancija 09:00 08.december 2023.

    To je pa tako,ko ti napoveduje vreme falirani novinar