Slovenija
11 ogledov

Bo NLB podaljšala Šrotovo posojilo?

Žurnal24 main
Kaj se bo zgodilo s 130 milijonov evrov vrednim posojilom Infond Holdinga pri Novi Ljubljanski banki (NLB), bo znano jutri.

Na vprašanje, kakšne postopke načrtujejo v primeru omenjenega posojila, so v NLB odgovorili, da bodo ravnali skladno s pogodbo in utečenimi postopki. Ti predvidevajo, da dolžnika pozovejo in mu postavijo rok za plačilo kredita, kar je odvisno od pogodbe. "Seveda pa konkretnih poslov oziroma odnosov s strankami ne moremo komentirati," so dodali v NLB.

Na potezi je Infond Holding, ki obvladuje 54 odstotkov Pivovarne Laško. Če do jutri ne pridobi novih virov financiranja, bi lahko Nova Ljubljanska banka vnovčila premoženje, s katerim je družba zavarovala posojilo. Gre za kar 20 odstotkov Pivovarne Laško in 12,5 odstotka Mercatorja.

Težave Boška Šrota
Prvi mož Pivovarne Laško Boško Šrot bo denar težko zbral. NKBM je že prejšnji teden terjala Infond Holding, naj pokrije pet milijonov evrov posojila, ki je prav tako zavarovan z delnicami pivovarne. Mali delničarji so kar na tako imenovani stopniščni skupščini zavrnili vse predloge uprave in tukaj je še 25 odstotkov delnic Mercatorja, ki ga Infond Holding prodaja že od lanskega leta, pa mu ne uspe.

Več scenarijev
V javnosti tako že nekaj časa krožijo ugibanja, kako se bo zgodba končala. Ena od najpogosteje omenjenih možnosti je, da bi NLB Mercator prodala državi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.