Slovenija
2211 ogledov

Bo Počilvalšek odletel z mesta predsednika SMC?

Zdravko Počivalšek Tamino Petelinšek/STA
Svet SMC bo na današnji seji razpravljal o aktualnih zadevah in nadaljnjih korakih v stranki. Neuradno je pričakovati tudi razpravo o položaju predsednika SMC Zdravka Počivalška, ki naj bi ga nekateri želeli zamenjati. Počivalšek je sicer v sredo v javnem pismu pozval k širši razpravi o prihodnosti Slovenije.

Razprava o položaju Počivalška v vrhu stranke naj bi bila posledica nezadovoljstva nekaterih lokalnih odborov stranke z vlogo SMC v koaliciji, kritični naj bi bili tudi do predsednika stranke. Po nekaterih neuradnih informacijah naj bi si Počivalškove zamenjave na vrhu SMC želel tudi predsednik DZ in podpredsednik SMC Igor Zorčič.

Počivalšek je sicer v sredo na opozicijo in "vse ostale sopotnike" naslovil odprto pismo, v katerem je opozoril na "razdiralno politiko, ki se kaže v izražanju odkritega sovraštva in takšne degradacije demokracije, ki nas vodi v pogubo". Zaradi takšne politike ljudje trpijo in nas prehitevajo tisti, ki so nas nekoč videli kot vzor, je opomnil in pozval h gradnji zavezništev in pogovorom o prihodnosti.

A je Zorčič na Twitterju kot odziv zapisal, da se bodo morali "s 'sopotniki' najprej pogovoriti o odpravi političnega vpletanja v tožilstvo in izvrševanju zakona, ki ga je glede financiranja Slovenske tiskovne agencije nedavno sprejel DZ in se ga še vedno ignorira". Ni pa Zorčič komentiral navedb o njegovi morebitni želji po menjavi na vrhu SMC.

Razprava na seji sveta SMC gre sicer lahko v več smeri, možnih je več scenarijev, med njimi tudi odločitev za sklic volilnega kongresa. Lahko pa bi se zgodilo tudi, da bi Počivalšek z glasovanjem preveril zaupanje sveta stranke in po tej poti morda strnil vrste okoli sebe.

 
Komentarjev 2
  • Janez 13:10 11.marec 2021.

    Počivalšek bi zaradi svoje nesposobnosti in podrejenosti Janši moral oditi že zdavnaj!

  • Toni 09:16 11.marec 2021.

    Procentualšek, gotof si!