Slovenija
1 ogledov

Bo Šrot kandidiral za predsednika SLS?

Predsednik SLS Janez Podobnik BOBO Žurnal24 main
Nedeljski tabor Slovenske ljudske stranke minil tudi v znamenju ugibanj o kandidaturi Bojana Šrota za predsednika stranke.

V Postojni je potekal tabor Slovenske ljudske stranke, na katerem se je zbralo več kot 12.000 članov in simpatizerjev Slovenske ljudske stranke. Tabor je tokrat potekal predvsem v znamenju ugibanj o morebitni kandidaturi celjskega župana Bojana Šrota za predsednika stranke. Čeprav Bojan Šrot tudi tokrat še ni želel potrditi, ali bo kandidiral ali ne, pa je sedanji predsednik stranke Janez Podobnik povedal, da to ne bi bilo presenečenje. "Mislim, da smo kot stranka dozoreli in lahko gremo na kongres demokratično. Pomembno je, da znotraj stranke odpremo razpravo, kakšnega predsednika ter kakšno vsebino in program potrebuje," je dejal Podobnik.

Podobnik: Stranke ne obvladuje pivovarska naveza

Celjski župan Bojan Šrot tokrat še ni želel potrditi, ali bo eden izmed kandidatov za novega predsednika SLS. © BOBO

 
Podobnik je zavrnil tudi namigovanja o tem, da naj bi se stranke poskušala polastiti pivovarska naveza, zbrana okrog Bojana Šrota. "To smo že presegli. V naši stranki pri ključnih vsebinskih vprašanjih odločajo organi stranke, nato nastopi program stranke. Naše stranke ne obvladuje kapital."    

SLS proti širitvi igralništva
Podobnik je v nagovoru udeležencem tabora pojasnil tudi stališče stranke do nekaterih aktualnih političnih vprašanj.  "Prizadevamo si, da večinski deleži v strateško najpomembnejših podjetjih, bankah in zavarovalnicah ostanejo v slovenskih rokah," je dejal Podobnik. Izrazil je še nasprotovanje SLS širitvi igralništva v Sloveniji. "SLS ne bo podprla napovedanih davčnih in drugih sprememb, ki naj bi jih Slovenija sprejela s ciljem, da pridobi ameriškega partnerja kot soinvestitorja za enega od največjih igralniško-zabaviščnih središč v Evropi," je v govoru dejal Podobnik in dodal, da je za SLS nesprejemljivo tudi zniževanje davkov od iger na srečo.

Na taboru tudi nekdanji in novi prometni minister

Po Podobnikovih besedah bo SLS nasprotovala širitvi igralništva v Sloveniji. © BOBO

 
Tokratnega tabora sta se udeležila tudi nekdanji minister za promet Janez Božič in kandidat za to funkcijo Radovan Žerjav . Slednji pred ponedeljkovim zaslišanjem v državnem zboru še ni želel govoriti o tem, kako naj bi vodil prometni resor. "Časa za pripravo je bilo zelo malo in današnjo noč bom še trdo delal," je dejal Žerjav. Udeležence pa je nagovoril tudi kandidat za predsednika republike Lojze Peterle .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.