Slovenija
39 ogledov

Bo Virant svojega poslanca vrgel iz parlamenta?

Gregor Virant Anže Petkovšek
"Poslanec, ki nima razčiščenih osebnih in poslovnih računov, si poslanske funkcije ne zasluži," so prepričani v Državljanski listi Gregorja Viranta. Zato so svojemu poslancu dali časa do marca, da zadeve uredi, sicer ga bodo pozvali k odstopu.

Ivan Vogrin je poslanec, član Državljanske liste Gregorja Viranta in solastnik podjetja Interles-Belcont, ki je za sabo pustil številne obupane upnike. O razjarjenih kupcih smo pisali v tem članku.

V stranki so prepričani, da je "nesprejemljiv njegov odnos do upnikov, zlasti do fizičnih oseb, ki so vplačale avanse in upravičeno računale, da bodo proizvodi dobavljeni".

Zato je predsednik stranke Gregor Virant Vogrina pozval, naj položaj uredi najkasneje do konca marca. V nasprotnem primeru bo svetu stranke predlagal, naj ga pozove k odstopu s poslanske funkcije.

Zamerijo mu, da ni povedal

"Razumemo, da je nastali položaj v veliki meri posledica gospodarske krize in objektivnih poslovnih dejavnikov," so v stranki zapisali v sporočilu za javnost. Vendar pa so za nesprejemljivo ocenili, da stranke Vogrinc s problemi ni seznanil in "s tem je vse svoje kolege in celotno stranko obremenil s svojimi spornimi poslovnimi razmerji".

Proizvodnja stoji

Za komentar smo poklicali tudi Vogrina, vendar njegova telefonska številka v času klica ni bila dosegljiva. Po naših neuradnih informacijah proizvodnja v Interles-Belcontu trenutno stoji. Nekaj delavcev naj bi bilo na čakanju, nekaj pa na prisilnem dopustu.

Kot smo pisali konec decembra, se podjetje že nekaj časa spopada s hudimi likvidnostnimi težavami. V tujini so iskali strateškega partnerja.

Za Žurnal24 pa je ena od strank podjetja dejala, da izgovarjanje na krizo ne more biti dovolj. Povedala je, da so okna plačali že poleti, dobili so jih šele decembra, senčil niso dobili, prav tako niso prišli zmontirati oken. "Obljubili so nam, da nam bodo vrnili razliko, a se to ni zgodilo," je dejala.

 

 

 

 

 

Komentarjev 3
  • Tomaz Brinovec 15:09 08.januar 2012.

    gospod mi od junija lanskega leta dolguje denar ki ga je vzel kot avans za oknane oglaša se na telefon niti ni dobavil oken g.virant največji poštenjak na svetu mu je dal časa do konca marca da poskrije ...prikaži več vse premoženje in spravi firmo v stečajgospod bo zapustil listo in kot nepovezani grel klop državnega zbora naslednja štiri letasvetovalec g.viranta g. pezdir )slovenski robin hood) ki ima vsega poln ku....naj svetuje nam ubogim param ki smo težko prigarani in privarčevani denar dali za predvolino kampanjo liste gregorja viranta kako naj dobimo nazaj svoje prihrankeg.vogrin ima veliko premoženje ki ga je dobil na nepošten način.naj ga zastavi in nam vrne denargospodu virantu pa bi rekel samo tole...če ležiš z psi dobiš bolhemoje komentarje na facebooku liste gregorja viranta pa naj veselo brišejo saj obvladamo copy paste.z brisanjem samo dokazujejo kako v demokraciji čahko pišeš samo tisto kar paše oblasti

  • jst 14:56 06.januar 2012.

    Virant gre z vsakomur v koalicijo samo da gre. Se mi pa zdi da bi moral še marsiko odcopiti zaradi neplačevanja upnikov

  • HiTech3 13:34 06.januar 2012.

    Hmm, pa vseeno bo šla državljanska lista v koalicijo z Jankovičem. A samo jaz vidim v tem ironijo al kako?