Slovenija
1000 ogledov

Bobnarjeva z lahkoto prestala interpelacijo

Tatjana Bobnar Bor Slana/STA; Vlada republike Slovenije
Za interpelacijo glasovalo zgolj 24 poslancev.

Ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar je danes v DZ uspešno prestala interpelacijo, ki jo je proti njej vložila SDS. Za interpelacijo je glasovalo 24 poslancev, 50 jih je bilo proti. Da bi interpelacija uspela, bi jo moralo podpreti 46 poslancev, tako pa Bobnarjeva ostaja na ministrskem položaju.

Poslanci opozicijskih strank so notranji ministrici v razpravi o interpelaciji očitali ustvarjanje prepustne meje, kar da kritizirajo v Avstriji, ukinitev avtocestne policije in pritiske na policijo v aferi Fotopub. Koalicijske stranke so pozdravljale, da ustvarja novo paradigmo obravnave beguncev in da policiji vrača ugled.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • matermila 10:00 15.november 2022.

    Čudi me , da je v Sloveniji toliko ljubiteljev ilegalnih "beguncev" in še ploskate krivcem, da ti modeli vdirajo k nam. Da pa bo preživela interpelacijo, je pa bilo jasno, saj dokler bo v parlamentu toliko rdečih kmerov, bo tako. ...prikaži več Če bi bila pa bobnarca ministrica v vladi JJ, pa bi zaradi istega početja odletela kot usran golob. To pove veliko o poslancih.

  • Avatar Andrej42
    Andrej42 09:58 15.november 2022.

    Desnuharji spet ne znajo štet do 46 :)

  • jezero 06:32 15.november 2022.

    V tistem kotu sedijo kot trop izgubljenih ovc, ki v brezupu blejajo!