Slovenija
0 ogledov

Bodo delničarji Luke tokrat ostali brez dividend?

"Odpoved dividendam Luke je odvisna tudi od razmer v proračunu in stališča finan Žurnal24 main
Dobrih sedem milijonov evrov bi Luka zadržala; dividend okoli 14.500 delničarjem tokrat ne bi izplačala. Minister Vlačič je ideji načelno naklonjen.
"Nobenega takšnega pisnega predloga nisem dobil in o tem, da bi se odpovedali dividendam Luke, na marčni izredni skupščini ne bomo odločali. Načelno pa vlada podpira investicije v realni sektor, to se vidi že iz proračuna, in načelno bi se lahko s Časarjevo pobudo strinjal; vsekakor bo treba odločati o vsaki investiciji posebej in strogo pod nadzorom; koncesnina pa je druga stvar," komentira petkov poziv Roberta Časarja, prvega moža Luke Koper državi, ki je 51-odstotna lastnica, prometni minister Patrick Vlačič.

Časar: Priskočite nam na pomoč
"Težko je napovedati, kakšno bo letošnje poslovanje. Vsak dan beremo o podjetjih, ki odpuščajo in zapirajo svoje obrate. Pri nas se, na srečo, to ne dogaja. Januar je bil nad pričakovanji dober, tudi februar je spodbuden. Država bi nam lahko priskočila na pomoč in se odpovedala dividendam, morda tudi delu koncesnine, lahko bi nam pomagala pri črpanju evropskih sredstev oziroma zagotovila stabilne dolgoročne vire financiranja, pri čemer se dokapitalizacija kaže kot ustrezna rešitev. S tem bi lastniki dokazali, da podpirajo in verjamejo v našo razvojno strategijo," je v petek dejal Časar. Minister za promet poudarja, da bo končno odločitev o morebitni odpovedi dividendam sprejela vlada. Komentar predsednika nadzornega sveta Luke Borisa Popoviča smo čakali zaman. Luka Koper je za dividende lani namenila dobrih sedem milijonov evrov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.