Slovenija
4236 ogledov

Bodo morali za kritje stroškov zdravljenja prodati hišo?

bolnišnica dvigalo
Stroški zdravljenja znašajo okoli 43 tisoč evrov

34-letna ruska državljanka, ki se je 13. avgusta po padcu s kolesom poškodovala v Logarski dolini, kjer je bila na počitnicah z možem in hčerko, se po poročanju portala RBTH Slovenia počuti bolje in se pripravlja na odhod domov. Njena družina je močno hvaležna vsem prebivalcem Evrope, ki prispevajo finančno pomoč za plačilo stroškov zdravljenja. Skupina za pomoč Ekaterini Lukmazovi je na ljubljanski Klinični center posredovala 4018,03, ki so jih zbrali s pomočjo donacij.

bolnišnica dvigalo 40 tisoč evrov Slovenija Zavarovalnica noče kriti stroškov zdravljenja

Kot smo poročali, so Rusinjo po nesreči prepeljali v UKC Ljubljana, kjer so jo dali v umetno medicinsko komo, mož in hči pa sta se morala sama vrniti v Peterburg, nato pa se znašla v hudi stiski, saj ruska zavarovalnica zavrača kritje stroškov zdravljenja. Zavarovalnica naj bi namreč zagovarjala stališče, da je pri kolesarjenju šlo za "aktivne počitnice", ki jih njena zavarovalna polica ni pokrivala.

Po pisanju ruskih medijev družini zdaj v skrajnem primeru celo grozi, da bo morala prodati svojo hišo in oditi na ulico, da bi plačala zdravljenje, navaja portal RBDH Slovenia. Na dogajanje se je odzvala ruska skupnost v Sloveniji, ki je za povračilo stroškov začela zbirati denar. 

Ruska državljanka naj bi po poročanju ruskih medijev bila zdaj pri zavesti že dva tedna, trenutno pa se poskuša spomniti, kaj točno se je dogajalo na tisti dan sredi avgusta, ko je v Logarski dolini izza ovinka v nepojasnjenih okoliščinah padla s kolesom. Sama pravi, da ne razume, kako je lahko tako nesrečno padla.

Z možem naj bi se iz Zagreba v Sankt Peterburg vrnila v četrtek.

Komentarjev 4
  • Klementina8 10:59 17.september 2017.

    Leonardo,ocitno ne potujes in nimas izkusenj.....ce potujes v tujino,je OSNOVA(vsaj zame in druzino),da poskrbim za ustrezno zavarovanje vseh nas.

  • leonardo 12:56 16.september 2017.

    Francl, a je mogoče kdo kje napisal, da bomo plačali Slovenci. Postavi pa se v položaj te družine. Kaj če bi se to tebi zgodilo v tujini. Gotovo bi bil ves srečen in vesel. če bi rekli: Ko te hebe

  • francl12 08:57 16.september 2017.

    pa kaj o tem bluzite v sloveniji. Naj se rusi zmenijo. Nismo pa slovenci dožni plačat, naj palčajo rusi!