Slovenija
52 ogledov

Bodo po smrti dveletnice drugi otroci še imeli stike z mamo?

Otroško igrišče. Shutterstock
Po smrti dveletne deklice z Jesenic njena mama, ki je skupaj z novim partnerjem osumljena povzročitve posebno hudih poškodb, zaradi ponovitvene nevarnosti ostaja v priporu, njeni drugi otroci pa živijo pri očetu. Kakšne stike bodo imeli z mamo v prihodnje, bo na koncu odločilo sodišče.

Direktorica Centra za socialno delo Jesenice Anita Bregar, pojasnjuje, da  je ena izmed možnosti, da zoper mamo podajo predlog za odvzem roditeljskih pravic, druge možnosti so, da predlagajo prepoved ali omejitev stikov ali pa, da stiki potekajo pod nadzorom. Končna odločitev bo v rokah sodišča.

Posvetovali se bodo tudi z otroki

Čeprav so vsi trije otroci še mladoletni, pa so dovolj stari, da se bodo glede tega na centru za socialno delo posvetovali z njimi, prav tako pa tudi z očetom. "Najprej moramo preveriti, kako to doživljajo in kakšne želje imajo. Ker trenutno mama ostaja v priporu, kjer nima stikov z otroki, se nam s to odločitvijo ne mudi," je pojasnila Bregarjeva.

Osumljenca ostajata v priporu

Na kranjskem okrožnem sodišču so danes pojasnili, da je dežurna preiskovalna sodnica zoper oba osumljenca v zadevi deklice z Jesenic pripor uvedla zaradi ponovitvene nevarnosti.

Kot je poudarila Bregarjeva, bodo zelo pozorni na to, da se vzpostavijo vse varovalke za varnost preostalih treh otrok, čeprav ti s svojo mamo nimajo slabih izkušenj. "Vendar ta dogodek lahko stvari bistveno spremeni. Zelo bomo previdni," je zagotovila Bregarjeva. Sedaj se ji zdi ključno predvsem to, da imajo socialni delavci stalni stik družino in se z njo pogovarjajo.

Dveletnica je v ponedeljek umrla v ljubljanskem kliničnem centru. Po prvih ugotovitvah zdravnikov in kriminalistov je dlje časa bivala v neprimernih razmerah, v jeseniško bolnišnico, od koder so jo kasneje s helikopterjem prepeljali v Ljubljano, pa so jo sprejeli s številnimi poškodbami. Te so po dosedanjih ugotovitvah nastale v obdobju zadnjih nekaj mesecev, ko sta za deklico po tistem, ko sta se starša razšla, skrbela mama in njen novi partner.

Policija prav tako kot jeseniški center za socialno delo o morebitnih kaznivih dejanjih v družini v preteklosti ni bila obveščena. Zato družine doslej ni obravnavala. Bil pa je eden izmed osumljencev pred leti obravnavan zaradi spora z odraslo osebo v zasebnem prostoru, a brez elementov nasilja.

 

 

 
Komentarjev 18
  • carli55 11:47 12.julij 2016.

    Dragec !!lepo te prosim komunajzerji so uničli ogromno družin ,in imeli podobne prijeme ,kot te dev zverine ,ki bi morale v kamnolom in jih nalamat za vask obrok posebej.

  • Avatar šentjurčanka
    šentjurčanka 09:28 07.julij 2016.

    Ne,vem ali sem kaj spregledala?V naslovu piše "mama"?O kateri osebi ,je tukaj govora?Nihče od vpletenih ne more nositi naziva MAMA!Mama je oseba,ki bi za svojega otroka naredila vse,da bi mu bilo lepo v življenju.Mama je tista nežna dlan,ki te poboža,obriše ...prikaži več solze..........Mama ni oseba,ki ti povzroča trpljenje.

  • vogue 09:11 07.julij 2016.

    mene pa sam zanima kje je zdej primčeva kliantela "za otroke gre". Nič jih ni slišat, pa tolk so se boril za otroke, da jih ne bi dobil drugačno spolno usmerjeni, ampak naj ostanejo v tradicionalni družini, pa naj stane ...prikaži več kolikor hoče. No, Primc in njegova ta stara privrženka! izjasnita se!!