Slovenija
99 ogledov

Bodo prvega moža odrezali?

Andrej Kosmačin Katarina Pernat
Elektro Maribor. Po kriminalističnih preiskavah gradbenih poslov nadzorniki razmišljajo o sankcijah.

"Težko komentiram, da naj bi bil zamenjan direktor Andrej Kosmačin," je za Žurnal24 dejal Roman Ferenčak, predsednik Nadzornega sveta (NS) Elektra Maribor. Vir blizu Elektra Maribor nas je namreč obvestil, da naj bi se NS pripravljal na Kosmačinovo menjavo.

"Ni podlage za menjavo"

"Od kriminalističnih preiskav še nismo dobili uradnega papirja, sklepa ali česarkoli drugega, da je Kos
mačin kriv za kakršnokoli kršitev. Toda nadzorniki razmišljajo o sankcijah," je dodal. Ferenčak tudi ni želel komentirati, ali bi se spremembe vodstva Elektra Maribor lahko zgodile na naslednji seji, ki bi lahko bila še konec tedna.

"Menim, da ni podlage, da bi se NS odločil za mojo menjavo," pa je za Žurnal24 dejal Kosmačin.

Danes o poslovanju

Danes se bodo nadzorniki na Agenciji za upravljanje kapitalskih naložb Republike Slovenije sestali še na temo predstavitve četrtletnega poslovanja družbe ter predstavitve plana Elektra Maribor in odvisnih družb do leta 2015.

Ferenčak je nedavno sejo nadzornikov prekinil, saj je gradivo vsebovalo "za samokolnico gradiva", s katero se morata najprej podrobneje seznaniti še nova nadzornika Drago Naberšnik in Matjaž Durjava.

Gradivo se nanaša na razpis za gradbene posle za Elektro Maribor, ki so bili med drugim predmet kriminalistične preiskave. Zdajšnja uprava želi ta razpis namreč razveljaviti. "To bi storili v duhu dobrega gospodarja," je svojo namero pojasnil prvi mož Elektra Maribor, ki je razveljavitev predlagal na podlagi mnenja posebne komisije in dodatno pridobljenega pravnega mnenja.

"Razlogi ne vzdržijo"

"Dva razloga sta, da se razpis razveljavi: če objekta ne potrebuješ ali pa nimaš denarja. Ker nobena od teh točk pri Elektru Maribor ne vzdrži, je rizično zaradi odškodninskih zahtevkov tak razpis kar razveljaviti," je poudaril Ferenčak.

Komentarjev 1
  • privat 17:45 05.oktober 2011.

    kaj ni plačal članarine stranki...revež!! Verjetno zdaj bo,ko ste ga ustrašili...