Slovenija
27 ogledov

Bodo Viranta odnesle letalske karte?

slovenija 28.05.08 Gregor Virant minister za javno upravo RS Slovenije, portret, Saša Despot
Predsednica NSi Ljudmila Novak navedla vse očitke, s katerimi bodo interpelirali ministra Viranta.

NSi interpelacijo zoper ministra Gregorja Viranta predlaga zaradi njegove zaletavosti, ki vodi v nepremišljene ukrepe, je pojasnila predsednica NSi Ljudmila Novak. Očitki NSi so povezani s nakupi letalskih kart, s predlogi ali ukrepi na področjih občin, javnega sektorja in izbrisanih ter s "kadrovanjem na podlagi politične pripadnosti".

V NSi ministru za notranje zadeve Virantu očitajo, da s predlogom združevanja občin ogroža sistem lokalne samouprave. Obenem bodo interpelacijo vložili zaradi "nepravične in nedodelane zakonodaje", ki je po besedah predsednice NSi vodila v nepravilnosti pri izplačilu plač javnim uslužbencem.

NSi po besedah Novakove moti tudi ministrovo "za državo škodljivo delovanje v primeru povračila odškodnin tako imenovanim izbrisanim". Prav tako se bo Virant moral zagovarjati zaradi "nepojasnjenih okoliščin in suma korupcije" v zvezi z nakupi letalskih vozovnic ter zaradi odločitve o razrešitvi načelnice ljubljanske upravne enote Mojce Kucler Dolinar, sicer ljubljanske mestne svetnice iz vrst NSi. Po besedah Novakove je ta Virantova poteza "sodu izbila dno".

SLS in SDS: Minister si nezaupnico zasluži

Novakova je še povedala, da bodo interpelacijo vložili, če bodo pridobili še podpise preostalih opozicijskih strank. In po dosedanjih odzivih bi lahko interpelacijo sopodpisali tako v SDS kot v SLS. Prvak SLS Franc Bogovič je namreč za STA že ocenil, da si Virantovo početje zasluži nezaupnico, tudi v SDS pa so na Twitterju zapisali, da si Virant interpelacijo zasluži.

Soočenje političnih konceptov

Virant je napovedal, da se bo na interpelacijo pripravil "z vso resnostjo in odgovornostjo, kot se spodobi, in s spoštovanjem, ki temu inštitutu pritiče". Po njegovem bo šlo zlasti za soočenje političnih konceptov, ob čemer dvomi, da bi njegova čvrsta stališča uspeli spremeniti.

Komentarjev 5
  • Veteran 21:23 18.oktober 2013.

    VIRANT kaj boš naredil za odstranitev Mišića ali so bila tvoja nasprotovanja samo politična taktika, ki ti se bo na naslednjih volitvah maščevala??!!

  • bingbong 19:47 03.oktober 2013.

    Vedno sem menil, da je za Prašičjeglavega najbolj usodna lahko njegova lastna morala. Samo problem je, če jo bodo uspeli z dovolj zagona nazorno prikazati, da pride do želenega rezultata. On bi ljudem jemal in izbrancem delil, pa zaposlitve ...prikaži več jemal in istim druge službe ponujal, zakaj pa za te druge ne potrebuje razpisa ve samo on. Po ZJU to ni mogoče, mogoče je samo po prašičjeglavo. Aviatičar bi moral bankrotiranemu domačemu prevozniku poravnati tudi razliko cen v kartah, ampak ne da jo ugotovi sam, kot si je sam obračunal oškodovanje proračuna za dohodnini, ki jo je moral velikodušno podariti proračunu, ker za njega DURS ne zna obračunati dohodnine. Pa tudi sicer, ko je prejemal nadomestilo ne bi smel opravljati pridobitne dejavnosti. Prašič pa je dobil naslednji dan službo, ko je izteklo pooblastilo. Pravi prašič.

  • Scott 15:10 03.oktober 2013.

    Pijanih lovcev ni več!