Slovenija
24 ogledov

Bogati Rus je raje izbral Poljsko

Letališče Maribor Nino Verdnik
Aerodrom Maribor. Zaradi zamudnih postopkov se je ruski kupec umaknil. Pogovori o nakupu še v teku.

"Lahko potrdim, da se je ruski kupec, s katerim smo imeli stike, resno zanimal za nakup družbe Aerodrom Maribor. Ker pa je celoten postopek šel zelo počasi, si je prej našel novo destinacijo, in sicer Poljsko," je pojasnil Simon Mavsar, ki je v Sloveniji zastopnik podjetja ruskega zdravnika, ki bo v Kotljah obnovil Rimski vrelec. Dodal je, da je bil omenjeni Rus navdušen nad mariborskim letališčem zaradi lokacije in tehnologije, ki dopušča možnost šolanja pilotov. V Maribor je imel namen pripeljati svojo floto, ki ponuja zasebne lete, in urediti pilotsko šolo.

Štirje v igri

Kot smo že poročali, se Aerodrom Maribor prodaja v stečajni masi Prevent Globala. Nazadnje je stečajni upravitelj Boris Kastivnik zbiral nezavezujoče ponudbe. Na njegov naslov so prispele štiri, med njimi pa ni bilo Mestne občine Maribor, ki se je sprva zanimala za nakup. Kastivnik naj bi z interesenti kmalu opravil dokončne pogovore.

Komentarjev 2
  • graff 09:37 25.februar 2013.

    KDO PIJE KRI SLOVENSKEMU GOSPODARSTVU, MINISTRSTVO ZA OKOLJE IN PROSTOR. KAR V SOSEDNJI AVSTRIJI REŠIJO E MESECU ALI DVEH, PRI NAS V DVEH ALI PETIH LETIH. KAJ ČAKA POLITIKA, KDAJ BO ZAGRIZLA V TO KISLO JABOLKO IN 50% preveč zaposlenih, ...prikaži večh, z njihovimi šefi vred poslala na trg dela.

  • vico 08:14 25.februar 2013.

    luzeri...