Slovenija
26 ogledov

Bohinc se bo poslovil

“Vem, kakšen bi moral biti novi rektor, in imam tudi predstave o tem, kakšen ne Žurnal24 main
UP. Za novega rektorja naj bi se potegovala Dragan Marušič in Darko Darovec.

Koper. “Mislim, da bi moral na Univerzi na Primorskem (UP) krmilo prevzeti mlajši človek z veliko energije, veliko ambicij in osebne želje, da ta hiter razvoj UP pelje naprej,” je dejal rektor UP Rado Bohinc po včerajšnji seji senata, kjer so razpisali volitve za novega rektorja.

Po zaključku štiriletnega mandata, ki se Bohincu izteče 21. novembra, tako ne bo več kandidiral za rektorja ter se bo, kot sam pravi, posvetil akademskem delu. “Z veliko vnemo se nameravam lotiti nekaterih raziskovalnih projektov in pisati knjige, za kar mi je do zdaj zmanjkalo časa. Samemu sebi se pustim presenetiti še s čim drugim,” je pojasnil.

UP lahko naredimo še privlačnejšo za študente in znanost ter jo bolje povežemo s Koprom.
Rado Bohinc

Dva najresnejša
Za naslednika Bohinca je v akademskih krogih že slišati imeni dveh kandidatov, ki naj bi imela največ možnosti. To sta Dragan Marušič, dekan fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijsko tehnologijo (Famnit), in Darko Darovec, direktor Znanstveno-raziskovalnega 
središča UP.

Vse dekane UP in rektorja sem obvestil o moji nameri za kandidaturo za rektorja že januarja in od tega ne odstopam,” nam je včeraj potrdil Marušič in dodal, da si želi narediti UP še privlačnejšo za študente in znanost. Prav tako pa si želi UP bolje povezati z okoljem, kjer deluje, predvsem 
mestom Koper.

Darovca nam za potrditev namere o kandidaturi včeraj na telefon ni uspelo priklicati. Sicer bo prvi krog volitev za novega rektorja 3. novembra, drugi pa 14. novembra.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.