Slovenija
234 ogledov

Boj za koncesijo

Lani je bilo na Koprskem izdano le eno soglasje za podelitev koncesije v zobozdr Žurnal24 main
Zobozdravniki. Radi bi koncesijo pokojnega kolega. Minister Marušič zanika lobiranje.

Koper. Pred mesecem je za posledicami prometne nesreče umrl zobozdravnik Rikard Kosem. Njegova ambulanta v Šalari oziroma koncesija pa že zanima številne. Nekateri naj bi že načrtovali, da bodo po pridobitvi njegove koncesije skupaj z zavodom, ki bi ga ustanovili za njeno izvajanje, to koncesijo nato prodali naprej – in to zobozdravniku iz Dolenjske. Načrt je vznejevoljil nekatere domačine.

“Ministru Dorijanu Marušiču je tuja zgodba o dogovarjanju za podelitev zobozdravniške koncesije določenim posameznikom na Koprskem, zato je ne more komentirati,”
so povedali v ministrovem kabinetu. Tam smo namreč preverjali, ali je minister res lobiral za podelitev koncesije eni od koprskih zobozdravnic Tjaši Logar Dernič, sicer soprogi njegovega nekdanjega sodelavca v izolski bolnišnici. Po neuradnih informacijah naj bi ta zobozdravnica že razglasila, “da je glede podelitve koncesije že vse dogovorjeno”. Sama je dejala, da o tem uradno ne ve ničesar, in govorice zanikala.

“Nikomur ni obljubljeno”
Minister Marušič se je sicer res srečal s koprskim županom, a je zatrdil, da je šlo za neformalen pogovor o “možnem razvoju zdravstvenih ustanov na območju slovenske Istre”. Vodja kabineta koprskega župana Tomaž Gantar poudarja, da dogovora glede koncesije še ni. “Vsekakor ni nikomur obljubljeno, da jo bo dobil,” je zatrdil. Kot je dodal, bi občina rada, da se zobozdravstvena dejavnost še naprej opravlja na lokaciji pokojnega, a je treba z dediči prej doseči dogovor o prostorih in opremi. Je pa po Gantarjevih besedah res, da je kar nekaj zobozdravnikov že izrazilo interes, da bi si koncesijo pokojnika razdelili.

Pojasnimo, da koncesijo zobozdravniku izda občina, soglasje k njej pa mora dati tudi ministrstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.