Slovenija
148 ogledov

Bojan Petan se je po treh mesecih in pol vrnil na čelo DZS

“Govorice, po navadi neutemeljene, so očitno temelj dogajanja v tej državi,” na Žurnal24 main
Nadzorniki DZS so odstavili Jožeta Jaklina, ki je Petana na čelu podjetja zamenjal v začetku septembra.

Kot je sporočila uprava DZS , so na pobudo nadzornega sveta na današnji seji razrešil predsednika uprave Jožeta Jaklina in na njegovo mesto zopet postavili Bojana Petana za mandatno obdobje dveh let.

Glavni razlog za razrešitev Jaklina naj bi bilo po navedbah Financ domnevno nedoseganje zastavljenih poslovnih ciljev. Petan pa je v odgovoru finančnemu časniku zapisal, da on ni  razrešil nikogar: "Me je pa vseh pet prisotnih članov nadzornega sveta DZS danes soglasno pozvalo, da danes prevzamem vodenje uprave DZS. To je vsa resnica."

Pred tremi meseci trdil, da je bil na čelu predolgo

Petan je sicer ob odhodu v pogovoru za Finance pred dobrimi tremi meseci sicer dejal, da je bil na čelu DZS 6133 dni, kar je bilo mnogo predolgo in da se umika, da se lahko "nova, verodostojna uprava normalno pogovarja z bankami upnicami", saj je njegova navzočnost "te odnose pokvarila na točki neargumentov"

Skupina ne izpolnjuje obljub iz programa finančnega prestrukturiranja

Kot smo poročali že konec avgusta, ima skupina velike težave, saj ne izpolnjuje obljub iz programa finančnega prestrukturiranja. Ker je bilo premoženje zaradi sodne odločbe skoraj leto dni zamrznjeno, je sicer vprašanje, ali jim bo slaba banka dala več časa in koliko. Slaba banka je šla tudi v cenitev naložb, saj naj bi bile te precenjene. 

Dnevnik z 22 tisoč prodanimi časopisi na dan bi bil po izračunu strokovnjakov, ki jih je najel Petan, tako vreden skoraj 14 milijonov ali dvakrat več kot Delo in Slovenske novice skupaj, ki vsak dan prodata skoraj sto tisoč časopisov. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • maresem 20:06 14.december 2015.

    SLOmafija je spet na pohodu. Kaj res ni "zdravila" za te lopove?!

  • Ferluci 18:02 14.december 2015.

    Vse skupaj ni vredno NIČ. Ne Dnevnik, še manj pa Novice in še manj Delo. Naj se pobere v svojo luknjo in tam orgaznimira.

  • primoz.g 17:43 14.december 2015.

    vse te DOBermane bi blo treba že zdavnaj spokat na DOB, če ne celo najet Goli Otok, ker jih je tolk da je za popizdit, a nobenmu se nič ne zgodi.