Slovenija
7115 ogledov

Aleš Primc: "Je tukaj kdo, ki sovraži homoseksualce?"

shod za zaščito otrok in družin
1/22
Saša Despot
Desnica s protestom nad odločbo ustavnega sodišča.

Na Trgu republike poteka protest pred petkovo obravnavo sprememb družinskega zakonika, ki bo v državnem zboru v petek.

S spremenjeno definicijo zakonske zveze ter ureditvijo zunajzakonske skupnosti za istospolne partnerje bodo partnerji v istospolnih in raznospolnih zvezah izenačeni v vseh pravnih posledicah, ki jih določa družinski zakonik, vključno z možnostjo posvojitve otrok.

"Za kristjane, pa tudi vse ljudi, ki spoštujejo naravo ter razumejo potrebe otroka, je jasno, da je uvedba takih sprememb družinske zakonodaje neprimerna, škodljiva in nevarna," je zbrane nagovoril Aleš Primc, glavni organizator shoda.

shod za zaščito otrok in družin | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Javni shod uradno organizira Gibanje za otroke in družine, po elektronski pošti pa je na shod svoje člane vabil tudi SDS. V sporočilu so napačno navajali, da družinski zakonik prinaša ukinitev zakonske zveze žene in moža ter posledično vzpostavlja pravno podlago za pripravo šolskih programov, ki bi vključevali LGBT-spolno vzgojo, ki naj bi vključevala tudi učenje, kako spreminjati spol in spolno usmerjenost.

Ustavno sodišče je junija odločilo, da je zakonodajna ureditev, ki določa, da lahko zakonsko zvezo skleneta le osebi različnega spola in da istospolna partnerja, ki živita v formalni partnerski zvezi, ne moreta kandidirati za posvojitev otroka, v neskladju z ustavno prepovedjo diskriminacije.

Poslancem so dali pol leta za odpravo neustavnosti, do sprememb zakonodaje pa velja, da je zakonska zveza življenjska skupnost dveh oseb ne glede na spol in da lahko istospolna partnerja, ki živita v partnerski zvezi, posvojita otroka pod enakimi pogoji kot zakonca.

shod za zaščito otrok in družin | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Komentarjev 41
  • Avatar Jaka Steiner
    jaka4 23:16 28.september 2022.

    Je tukaj kdo, ki sovraži Aleša Primca?

  • Soloobveznababica 12:58 28.september 2022.

    Homoseksualnost , lezbijstvo....naj zivijo tako ex zivljenje ce jih to zapolnjuje,nihce jim tega ne brani niti ne ocita te a normalnosti, NE pa to enacit z zdravo druzino z otroci,tudi ce je kaksna druzina neprimerna za vzgojo otrok imamo za ...prikaži veča to socilne sluzbe,ki bi morale v takih primerih ukrepati. Vse ostalo pa so anomalije.. Ko pa bo homoseksualec lahko rodil otroka,in bo lezbijka z partnerico iz medsebojne ljubezni med njima spocela otroka, takrat pa bi mogoce bili lahko enakopravni!

  • ico8 10:30 28.september 2022.

    Saj ne morem verjeti, ko vidim, koliko forumasev(obvezno levih) je buzirantev, dvospolnikov in samosebeobcudovalcev! Ni cudno, da imajo "nase" pernate zivalice v mocvirju cisto pocufane vratove! Gru-gru in kikiriki!