Slovenija
17 ogledov

"Bojijo se vtisa provincialnosti"

Ekotržnica v mariboru Nino Verdnik
Ekološki tržnici. V času EPK na glavni tržnici? Snaga in MOM: Nič še ni odločeno.

“Naše mariborsko kulturno plemstvo v paničnem strahu pred vtisom provincialnosti umika iz mesta vse, kar bi utegnilo spominjati na zemljo,” nam je ogorčena napisala Mariborčanka Blanka. Kroži namreč govorica, da naj bi se ekološki tržnici z Glavnega trga in Trga svobode za čas Evropske prestolnice kulture (EPK) preselili na glavno tržnico. “Snaga odloča skupaj z Mestno občino Maribor (MOM). Nič še ni bilo odločeno,” je za Žurnal povedal Ivan Hajnšek, direktor Snage, ki od 1. oktobra opravlja tržnično dejavnost.

Ureditev mikrolokacije

Tudi na MOM je podžupan Tomaž Kancler potrdil, da “o tem na občini ni bila sprejeta nobena odločitev”. Dodal pa je, da se za prihodnje leto, ko bo Maribor EPK, res razmišlja o ureditvi mikrolokacije na obstoječem prostoru.

"Nekatere tržnica moti"

“Nikoli ne moreš ugoditi vsem, saj so tu tudi tisti, ki jih trenutna lokacija tržnice sredi mesta močno moti,” je dejal Hajnšek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.